Sport

2017.02.21. 16:27

Továbbra is él a Pét!

Pétfürdő - Az elmúlt fél évben ezernyi kínnal küszködő Péti MTE-nél, úgy tűnik, sikerült stabilizálni a helyzetet. Kilenc új ember érkezett, a csapat nekirugaszkodik a bennmaradás kiharcolásának.

Horváth Gábor

Érdekes a helyzet a labdarúgó megyei első osztály alsóházában. Főként az utolsó négyes szerepelt igen gyengén a bajnokság első fél évében, ugyanakkor közülük egy sincs olyan, aki „feladta” volna a küzdelmet.

Emellett nagy pontkülönbségek sincsenek, így nagyon komoly harc várható tavasszal a bennmaradás kiharcolásáért.

Ebben a helyzetben van a Péti MTE is, az utóbbi években az él-, és középmezőnyhöz tartozó pétfürdőiek átalakult együttese sovány őszt produkált.

Az alakulat csak a Gyulafirátótot előzi meg a tabellán, két-két siker és döntetlen mellett 11-szer kapott ki, ráadásul az egész mezőnyben a legkevesebb (13) gólt rúgta és a legtöbbet (52) kapta.

A pétfürdőiek (kék mezben) ősszel sokszor csak nézték, ahogyan a kapujukba pattog a labda, a folytatásban változást szeretnének
Fotó: Penovác Károly

- Először is szeretném megerősíteni, hogy a péti csapat továbbra is él. Stabilizálódott a helyzet, az utánpótlás és a felnőtt csapat területén egyaránt. Voltak távozók, de sikerült igazolnunk is, ami itt, ebben a Várpalota, Öskü, Peremarton övezte, 15 km-es körzetben nagyon nem egyszerű. A legnagyobb erősség, hogy a csapat kilencven százalékban együtt maradt - mondta el a Naplónak Pavelka Béla, a Péti MTE játékos-edzője.

- Persze így sem egyszerű a helyzet. Tavasszal minden pontért élet-halál harcot kell vívnunk, a vezetőséggel együtt azon dolgozunk, hogy a péti csapat bennmaradjon a megye I-ben. Minden játékosnak és nekem is nagy a felelősségem ebben - fogalmazott a szakvezető, aki hozzátette: a téli erősítéseknél igyekeztek posztokra igazolni.

Megtudtuk, hogy kilenc új ember érkezett az együtteshez a bajnoki szünetben. Schneider József, Horváth Zoltán, Czipp József, Kallós Levente, Zelenka Martin, Szekér Tamás, Pleitner Tamás, Ferenc Tamás és Csonnó Róbert a tavaszi szezonban a Péti MTE sikereiért küzd majd.

Mindössze két futballista, Közép Gergely és Kustán Tamás távozott a télen a csapattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!