Sport

2015.11.26. 17:22

Történelmi győzelem

Balatonfűzfő – A Balaton Vízilabda Klub hétvégi győzelmének köszönhetően először jutott be a Budapest Bajnokság felsőházi rájátszásába.

Heffler Péter

Kisebb-nagyobb megszakításokkal a Balaton Uszoda megnyitása óta működtek vízilabdaklubok Balatonfűzfőn, de korábban még egyszer sem sikerült végrehajtani azt a bravúrt, ami az elmúlt hétvégén a Balaton Vízilabda Klubnak összejött.

A Balaton-parti együttes ugyanis először szerepelhet a Budapest Bajnokság felsőházi rájátszásában, köszönhetően a BVK gyerek I. korosztályú együttesének, amely a Szívós István Bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában 10:3 arányban legyőzte a Honvéd Kölyök Póló Sulit, biztosítva ezzel helyüket a legjobbak között. A Holubecz Barnabás–Horváth Zsombor páros négy-négy, míg Bendicsek Bálint és Schreiner László egy-egy góllal vette ki a részét a történelminek nevezhető sikerből.

– Egy, az országos bajnokságban is szereplő csapat ellen tudtunk nyerni magabiztos, jó játékkal, méghozzá fölényesen – kezdte Kerekes Csongor elnök, aki kiemelte, hogy a kemény védekezésnek és a kiemelkedő kapus-teljesítménynek köszönhetően 6:0-val zárták a második félidőt.

– Erre a mérkőzésre bátran lehet építkezni a rájátszásban is, ahol olyan csapatokkal fogunk találkozni, mint például a KSI, a BVSC vagy az OSC gárdája. A nagy műhelyek között a harmadik helyet tűztük ki célul, ami a hétvégi teljesítményünk alapján közel sem lehetetlen, igaz, nagyon nehéz, küzdős feladat lesz. Bízom benne, hogy tavasszal már nem kell annyi sérüléssel bajlódnunk, mint idén, mert ez jelentősen megnehezítette a munkánkat – árulta még el Kerekes Csongor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!