Sport

2015.09.30. 15:52

Több mint 700 rajtoló a Köztársaság Kupán

Veszprém - Harmincöt általános iskola közel hétszáz tanulója mérte össze atlétikai felkészültségét a szerdai Köztársaság Kupán a Stadionban.

Heffler Péter

Nagy hagyományokkal rendelkezik az immáron huszonöt éves Köztársaság Kupa, melynek ezúttal is a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola volt a házigazdája. Ebben az évben sem maradhatott el a rendezvény, hiszen több mint hétszáz diák várta, hogy rajthoz állhasson szerdán a stadionban. A megye harmincöt általános iskolájából érkező tanulók négy korosztályban és hat versenyszámban mérhették össze erejüket, úgymint távolugrás, magasugrás, kislabdahajítás, súlylökés és különféle futószámok.

A Köztársaság Kupán 2000 méteres síkfutásban is versenyeztek
Fotó: Zwicker Tamás

- Úgy gondolom, magáért beszél a létszám. Bízom benne, hogy a város és a Báthory iskola segítségével még nagyon sokáig tudjuk ápolni a verseny most már negyedszázados hagyományait - mondta Kungl József szervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!