Sport

2017.01.10. 20:10

Több ismerősért szoríthatunk a viadalon

Veszprém - A Telekom Veszprém férfi kézilabda-együtteséből a nyolc magyar játékoson kívül négy külföldi is szerepel a világbajnokságon.

B. Virág Rita

Svédország alakulatában meghatározó szereplő Andreas Nilsson. A beállós, akit tavaly az év kézilabdázójának is megválasztottak hazájában, Jesper Nielsennel alkot igazán ütőképest párost. Nilsson erőssége inkább a támadójáték, Nielsen viszont kiváló védőjátékos. A svédek válogatottja alaposan átalakult a nyári olimpia után, de a D csoportban így is az egyik favorit.

Andreas Nilsson (pirosban) a svéd válogatott egyik alapembere
Fotó: Penovác Károly

Szlovénia gárdájában két veszprémi kézis is helyet kapott. Blaz Blagotinsek beállós és Gasper Marguc jobbszélső. Előbbi a riói olimpián is bizonyíthatott Veselin Vujovic alakulatában, utóbbi viszont nagy meglepetésre akkor kimaradt. Nem vesz részt a vébén Dragan Gajic, aki nyáron mondta le a válogatottságot.

Izland, amely a Bygma-kupán megmérkőzött hazánk legjobbjaival, számítana Aron Palmarssonra. A Telekom irányítója a múlt héten sérülés miatt nem szerepelt a felkészülési tornán, úgy tudni, hazájában kezelték. A szigetországiak első ütközetüket január 12-én, Spanyolországgal vívják, remélhetőleg a klasszis is pályára tud lépni.

Marko Kopljart a horvát válogatott látta volna szívesen, azonban a jobbátlövő lemondta a szereplést. Mirko Alilovic korábban hasonlóan tett, bár őt betegsége is hátráltatta az elmúlt időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!