Sport

2017.02.23. 10:57

Több csapat is félhet, így erősítettek az alsóházi csapatok

Megyei körkép - Öskün új játékos-edző állt munkába, a Gyulafirátót visszaigazolta volt csatárát, egy csapat akad, amelynél egyáltalán nem történt változás.

Horváth Gábor

A hétvégén folytatódik a labdarúgó megye I-es pontvadászat. A mezőny második felében több csapat is félhet a kieséstől, minden pontnak jelentősége van, óriási küzdelemre lehet majd számítani.

Beharangozó sorozatunk második része.

Magyarpolány (9.)

A magyarpolányiak tavaly még a megye II-ben vitézkedtek, ezüstérmesként jutott fel a csapat, amelynek az osztályváltást követően sem ment rosszul. Az ősz második felében aztán kulcsemberek sérülése hátráltatta a polányiakat, és Piri Ottó játékos-edző még mindig nem tudja bevetni saját magát. Ráadásul a házi gólkirály Wéber Roland eligazolt.

Távozott: Wéber Roland.

Érkezett: Weisz Milán.

Öskü (10.)

Az Öskü csapatánál jelentős változások voltak az elmúlt hetekben/hónapokban. Új vezetőség állt fel, távozott Fekete István edző, a játékoskeret pedig kicserélődött. Eleinte úgy volt, hogy az új elnök, Dufek József ül le a kispadra, ám végül Hornyák Ádámé lett a feladat, aki játékos-edzőként szerepel majd. Újra kell építeni az alakulatot, a jó közösség kialakítása és biztos bennmaradás a cél, emellett szeretnék, ha az Öskü úgy szerepelne, hogy minél több szurkoló kilátogasson az új pályára.

Távozott: Takács László, Barcza Bálint, Takács Dávid, Horváth László, Szabó Zoltán, Dufek Zsolt, Bálint Zoltán.

Érkezett: Szabó Zsolt, Jakab László, Kalapács Ádám, Hollósi Zsolt, Képíró Gáspár, Óvári Gyula, Horváth Márk, Vittmann Balázs, Sándor András.

Devecser (11.)

A Devecser a mezőny egyetlen olyan tagja, amelynél minimális változás sem történt a bajnoki szünetben. Cserna Róbert együttesét több sérülés is sújtja, ráadásul a létszám nem túl magas, ám ha mindenki hadra fogaható, senkitől sem kell félteni a devecseri csapatot.

Távozott: -.

Érkezett: -.

A Magyarpolány SE (fotónkon balra Bencsik Dávid) a kilencedik, a Devecser SE (Szélessy Péter) pedig a tizenegyedik helyről várja a megyei első osztályú pontvadászat tavaszi folytatását
Fotó: Penovác Károly

Zirc-Dudar (12.)

A Zirc-Dudar a télen elveszítette hátsó alakzatának oszlopát, Pálfi Róbertet, valamint két gólvágó (Horváth Benjamin, Dávid Ádám) is távozott. Ugyanakkor a pótlás jól sikerült, visszatért a volt gólkirály, Barcza Bálint, valamint az exbalatonalmádi Hoffer Levente is kiemelten jó fogásnak tűnik.

Távozott: Pálfi Róbert, Horváth Benjamin, Dávid Ádám.

Érkezett: Barcza Bálint, Takács László, Hoffer Levente, Petróczi Márton.

Csetény SE (13.)

Nagy Lászlót Molnár János váltotta a csetényi kispadon. A keretben sok változás nem történt, a gyatra őszi szereplés után a folytatásban hátra is kell figyelnie a csapatnak.

Távozott: Csik Zsolt.

Érkezett: Dávid Ádám.

Ugod SE (14.)

Nincs könnyű helyzetben a mindössze kilenc pontos Ugod sem, ugyanakkor előny, hogy több közvetlen riválisát is otthon fogadja tavasszal az alakulat. Ebben az idényben eddig nem harapott Pintér Csaba csapata, azonban ha összeáll a társaság, saját pályáján bárkit megizzaszt majd.

Távozott: Vágenhoffer Bence, Havasi Gábor, Császár Bálint.

Érkezett: Porcelán Kristóf.

Péti MTE (15.)

Az ösküiekhez hasonlóan a pétfürdői csapat is komoly átalakuláson ment át. A cél a kiesés elkerülése, Pavelka Béla játékos-edző igyekszik ütőképes együttes formálni a társaságból. Távozott: Közép Gergely és Kustán Tamás

Érkezett: Schneider József, Horváth Zoltán, Czipp József, Kallós Levente, Zelenka Martin, Szekér Tamás, Pleitner Tamás, Ferenc Tamás, Csonnó Róbert.

Gyulafirátót (16.)

A rátótiak csupán kétszer szereztek pontot az ősszel, sereghajtóként várják a folytatást. A nyáron nagy tervekkel érkező Hagymási Zoltán távozott a kispadról, helyét Polonkai Csaba vette át. Az erősítések egy része Ajkáról érkezett, és Horváth Benjamin is visszatért korábbi csapatához. A bennmaradáshoz bravúr kell, de egyáltalán nem esélytelen a dolog.

Távozott: Peintler Tamás, Kungli Dávid. Érkezett: Horváth Benjamin, Horváth Máté, Pintér Ákos, Szente József, Mogyorósi Milán, Gubicza Richárd, Obermajer Ádám.

A foci megye I mezőnyének hátsó felében két „hatpontos” meccset is játszanak a hétvégén. Az Ugod vasárnap a Zirc-Dudart fogadja, szombaton Péti MTE-Devecser SE derbit rendeznek. A Csetény szombaton a tisztes helytállásban reménykedhet Pápán, az Öskü másnap az éllovas balatonfüredieket fogadja. A Gyulafirátót a Balatonalmádit látja vasárnap vendégül, a Magyarpolány szombaton a Fűzfői AK vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!