Sport

2016.08.31. 14:30

Tizenhét érem tájfutásban - A Veszprém megyeiek taroltak a versenyen

Veszprém, Hajmáskér - Négy fordulóból álló tájékozódási futóversenyt rendeztek a megyeszékhelyen és környékén Transmoduls Dunántúl- kupa elnevezéssel a közelmúltban.

Bényi Kálmán

Az országos rangsoroló futamok közül az elsőnek Veszprém belvárosa adott otthont, míg a későbbi megmérettetések helyszínéül a Hajmáskér közelében található, zömében nyílt terep szolgált. Ez utóbbi terület meglehetősen technikásnak számít a változatos objektumoknak és a részletgazdag domborzatnak köszönhetően, mégis gyors futást tett lehetővé, így a nevezők ezúttal is sajátos kihívásokkal találták szembe magukat a táv teljesítése során. A viszonylag szerény létszámú mezőnyökben a Veszprém megyei tájfutók vitték a prímet, összesen tizenhét érmet szerezve.

Bálint Benedek (pirosban) 14 évesen nyert a 18 évesek között  Fotó: Bálint Bence

Külön említést érdemel a 14 éves Bálint Benedek, aki a Veszprémi Honvéd SE színeiben, a kategória-összevonások miatt a 18 éves férfiak között kényszerült indulni, de így is a dobogó tetejére állhatott.

Dobogós helyezések: F12C: 1. Bálint Gergő (VHS), 2. Kovács Zsolt (BTK), F18B: 1. Bálint Benedek (VHS), F 40: 1. Molnár Zoltán (THT), 3. Bálint Bence (VHS), F60: 1. Horváth Tivadar (HER), F65: 1. Ládi János (BTK), 3. Bacsó Attila (HER), F70: 1. Komár Béla (HER), N10D: 1. Pegán Petra (BTK), N14B: 1. Pegán Ágnes (BTK), 3. Gazsó Laura (BTK), N35BR: 3. Szigetfy Ildikó (THT), N40: 1. Kaszásné Boa Ágnes (VHS), N60: 1. Komár Béláné (HER), Nyílt Könnyű: 2. Gazsó Bálint (BTK), 3. Pegánné Göntér Szilvia (BTK).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!