Sport

2016.02.03. 11:55

Tizenhárom érmet szereztek a veszprémi klubok

Veszprém - A két veszprémi klub úszói összesen tizenhárom érmet szereztek a székesfehérvári versenyen.

Heffler Péter

Az egész országból érkeztek fiatal úszók Székesfehérvárra a hétvégén, hogy szombaton a 8-11, vasárnap pedig a 12 éveseknek és idősebbeknek rendezett versenyen vízbe ugorjanak. Összesen negyvennégy egyesület ötszáznyolcvan versenyzője vett részt a megmérettetésen, vagyis népes mezőnyben álltak helyt a megyei klubok, méghozzá nem is akárhogy!

A Balaton Úszó Klub versenyzői nyolcszor fértek fel a dobogóra, így Rasovszky Kristóf (1500 méter gyors), Áment Balázs (200 méter mell), Bartalus Mirtill (50 méter mell), illetve Eszenyi Mór (50 méter hát) örülhetett aranynak, míg Mayer Levente (200 méter mell), Bartalus Szilárd (50 méter mell) egy-egy ezüstöt, Bokányi Barbara (200 méter hát) és Bartalus Mirtill (200 méter hát) pedig egy-egy bronzot tett a közösbe.

A BÚK versenyzői - Bartalus Mirtill, Eszenyi Mór és Bartalus Szilárd - sikeres versenyt zártak Székesfehérváron (Fotó: Vattai András)

A Veszprémi Úszó Klubnál a sok egyéni csúcs mellett Hegyháti Zoé szereplésére lehetnek a legbüszkébbek, aki egy-egy arannyal (400 méter gyors), ezüsttel (200 méter hát), illetve bronzzal (200 méter mell) zárt. Szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel Hegyháti Zoé a 4x100 méteres női vegyes váltó tagjaként Bánó Viktóriával, Nyiri Villővel és Veisz Dórával együtt. A VÚK-os és egyben a megyei eredményeket még Mürkli Márton gazdagította a verseny második napján egy második helyezéssel 1500 méter gyorson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!