Sport

2016.07.20. 18:45

Tizenegy megyei érem

A Balaton Úszó Klub, a Rája 94 Úszóklub és a Pápai Úszó Sportegyesület is részt vett a hétvégén rendezett korosztályos régiós versenyen.

Heffler Péter

A hétvégén Dunaújvárosban rendezték a korosztályos úszók közép-dunántúli régiós versenyét, melyen három klub is képviselte megyénket. A Balaton Úszó Klubból Karancsi Réka egymaga négy számból négy érmet gyűjtött, miután 100 méter háton és 100 gyorson sem talált legyőzőre, 200 méter vegyesen második, 50 méter pillangón pedig harmadik lett Vattai András tanítványa.

Karancsi Réka

A Rája '94 Úszóklubot hét versenyző képviselte a régiós megmérettetésen, és Újvári Dorina révén szintén arany-éremnek örülhetett Bujna Lilla vezetőedző, mivel 50 méter mellen senki sem bizonyult gyorsabbnak az ajkaiak kiválóságánál, míg 100 méter háton ezüst-, 200 méter vegyesen bronzérmet szerzett. Cser Dávid, Palkovics Adél, Palkovics Tamás, Longhi Nicolas, Burján Barnabás és Király Dávid teljesítménye mellett sem lehet szó nélkül elmenni, ugyanis remek időeredményekkel negyedik, ötödik, illetve hatodik helyezéseket tettek a közösbe.

Újvári Dorina

A Pápai Úszó Sportegyesületet Tapsonyi Bálint képviselte, aki négy számban állt rajtkőre Dunaújvárosban. Babai Gergő tanítványa 50 méter pillangón, 50 méter mellen és 100 méter gyorson másodikként csapott célba, míg 200 méter vegyesen pedig még egy harmadik helyet is bezsebelt. Edzője elégedetten nyilatkozott lapunknak, és beszélt az előttük álló feladatokról is.

Tapsonyi Bálint Fotó: BÚK, Rája, PUSE

- Örülök az eredményeknek, bár az időkön még faragnunk kell, de mindenesetre jó felkészülő úszás volt a héten megrendezendő cápa korosztályú országos bajnokságra, ami a fő versenye Bálintnak. Emellett a hét végén még megyünk Székesfehérvárra évadzáró úszásra, ami szintén formába hozó úszás a jövő héten tartandó gyermekbajnokságra, melyen Nagy Leventével és Molnár Dániellel fogunk vízbe szállni - árulta el Babai Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!