Sport

2016.10.18. 12:42

Tíz érmet hozott haza a VÚK

Veszprém - Három arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek a Veszprémi Úszó Klub sportolói az idénynyitó móri Ezerjó Kupán.

B. Virág Rita

Mindössze egy hónapja tart a felkészülés, de így is kiváló eredményekkel térhettek haza Mórról a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) képviselői.

Az Ezerjó Kupán 26 egyesület mintegy 526 úszója tette próbára tudását. A két napos megméretésen 21 veszprémi állt rajtkőre.

A VÚK négy versenyzője négy versenyszám alapján (mell, hát, pillangó, gyors) bekerült korosztálya hat legjobb úszója közé, így vegyesúszásban is megmérethették magukat. Az említett három arany-, négy ezüst- és három bronzérem mellett 13 alkalommal értek el a VÚK úszói 4-6. helyet Az egyesületek közti pontversenyben pedig a tizenegyesik helyen zártak a veszprémi fiatalok.

Összességében dicséret illeti a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Aranyérmet szerzett Hegyháti Zoé 100 mellen és 200 vegyesen, valamint Veisz Dóra 100 pillangón.

Ezüstérmesként zárt 100 háton, 100 pillangón és 100 gyorson Hegyháti Zoé, míg Veisz Dóra 100 háton lett második. Gombás Médea 50 háton és 100 vegyesen végzett a harmadik helyen. Mürkli Márton pedig 400 gyorson ért célba harmadikként.

A versenyzőket Czaunné Kőrösi Edina, Hudi Zsanett és Balogh János edzők készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!