Sport

2016.11.29. 20:05

Balatonfüreden és Ajkán is indul bajnokság

Két településen is pattog majd a labda a téli teremlabdarúgó-bajnokság küzdelmeiben.

Horváth Gábor

Ahogy közeleg a tél, megyénk hobbi-labdakergetői terembe vonulnak, hogy megkezdjék a terembajnoki küzdelmeket. Lapunk információi szerint több településen is szerveznek színvonalas pontvadászatot, így például Ajkán és Balatonfüreden is. A Balatonfüredi Kispályás Labdarúgó Szövetség az előző évek hagyományait folytatva idén szintén bajnoki, körmérkőzéses rendszerben rendezi meg az 5 + 1-es, harminckét csapatos bajnokságot, mely január 7-én rajtol majd.

A népszerű füredi bajnokság természetesen idén sem marad el Fotó: Penovác Károly

- A benevezett csapatokat az előző évi terembajnokság végeredményét figyelembe véve erősorrendbe állítjuk, erőszinteket, vagyis kalapbesorolást alakítunk ki - árulta el Mező Béla, a BKLSZ elnöke. - Az azonos erőt képviselő csapatok a selejtezőkben nem kerülnek össze, csoportokba soroljuk őket, majd ezt követően körmérkőzéses rendszerben dől el a továbbjutás - mondta még a szervező. A sportág szerelmeseinek mindenesetre addig sem kell nélkülözniük Balatonfüreden, mivel december 18-áig tart a 4 + 1-es futsalbajnokság. Ajkán idén húsz együttes nevezett a téli teremfocira, akiket két tízcsapatos csoportba soroltak, és november 26-tól márciusig küzdenek. - A rendelkezésre álló teremidő miatt - ami sajnos elég kevés - csak az első négy csapat jut tovább, ők a másik csoport továbbjutóival mérkőznek fordított sorrendben. A győztesek kerülnek a négyes döntőbe, ahol mindenki játszik mindenkivel, rövidített mérkőzéseken - mondta lapunknak Rajmon Péter szervező. Szerettük volna megtudni, mi a helyzet Várpalotán és Veszprémben, de a rendezőktől nem érkezett válasz, így feltételezzük, ezeken a településeken nem lesz a fentiekhez hasonló színvonalú téli idény, míg Pápán idén nem indul terembajnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!