Sport

2016.08.27. 11:59

Tempós nyár volt

Összesen tizenhárom bajnoki elsőséget szereztek a megyei úszó klubok versenyzői a nyári országos bajnokságokon.

Heffler Péter

A nyár végéhez közeledve megyénk úszó klubjainak korosztályos bajnokságokon elért eredményeit is összevetettük, melyből kiderül, hogy igen tempós és sikeres szezonon vannak túl az egyesületek.

Az ajkai Rája’94 Úszóklub összesen hat bajnoki címet szerzett, melyek sorát Kun-Szabó Fanni nyitotta a medencés hosszútávúszó bajnokságon, ahol 1500 méter illetve 5000 méter gyorson is nyerni tudott. A nyíltvízi magyar bajnokságon 5000 méteren aztán ismételt, valamint előbbin Szóka Júlia is begyűjtött egy bajnoki címet 1500 méteren. Ő egyébként a Cápa Korosztályos Bajnokságon 400 és 800 méter gyorson is diadalmaskodott.

A képen a Rája’94 Úszóklub két versenyzője Kun-Szabó Fanni és Szóka Júlia áll.

 

A Balaton Úszó Klubból kétségkívül Rasovszky Kristóf zárta a legmozgalmasabb nyarat. A veszprémiek tizenkilenc esztendős klasszisa, aki nem rég tért haza az olimpiáról már májusban, a hosszútávúszók országos bajnokságán bajnoki címnek örülhetett öt kilométeren, majd a nyílt vízi országos bajnoki elsőséget is begyűjtötte a júniusi, balatonfüredi tíz kilométeren.

A BÚK hírnevét még Karancsi Réka öregbítette a legkisebbek országos bajnokságán, ahol 50 méter gyorson, 50 méter háton, és 100 méter gyorson is elsőként csapott célba. Áment Balázs is rendkívül eredményes nyári szezont zárt, ugyanis a cápa korosztályú úszók ob-jén 100 és 200 méter mellen is győzött. Ugyanezen bajnokságon a Veszprémi Úszó Klubból Hegyháti Zoé szerzett még aranyérmet 400 méter gyorson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!