Sport

2015.11.24. 14:04

Teljes fölényben - Sztoján Hanna-verseny a Vetésiben

Veszprém – Akadt olyan kategória, ahol négyes Boteves siker született a Sztoján Hanna B kategóriás torna-emlékversenyen.

B. Virág Rita

Az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők a hetedik alkalommal meghirdetett Botev Kupára, amely színvonalas versengést hozott a Vetési Albert Gimnázium tornatermében.

Négy korcsoportban mérhették össze tudásukat a fiatal sportolók. A II–IV. kategóriában a veszprémi Botev, az V–VI. korcsoportban a Vetési gimnázium szerepelt elismerésre méltón.

A legifjabbaknál (I. kcs.) budapesti győzelmet könyvelhettünk el, a XVII. kerületi Kossuth iskola növendékei voltak a legjobbak. Az egyénit is egyik diákja nyerte: Bándli Orsolya 18,45 ponttal lett az első helyezett.

A II. korcsoport csapatversenyében a Hriszto Botev Általános Iskola magabiztos fölénnyel, 112,85 ponttal hódította el az aranyérmet. A csapat tagjai: Csuta Sára, Lakatos-Bartók Zsuzsa, Kiliti Eszter, Baján Enikő, Csikó Kinga, Gugolya Zsófia.


Egyéniben elképesztő fölényben voltak a boteves lányok: az aranyérmet holtversenyben Csikó Kinga és Gugolya Zsófia érdemelte ki 28,50 ponttal. Harmadik helyen végzett Baján Enikő (28), a negyediken pedig Kiliti Eszter (27,70).

Egy korosztállyal feljebb, a botevesek csapatban a harmadik helyet foglalhatták el a dobogón. A tagok: Cserháti Luca, Soós Nagy Hanna, Pénzes Patrícia, Szuhánszki Emma, Magyar Zsófia, Stark Bereniké. Egyéniben Magyar Zsófia a negyedik, Szuhánszki Emma pedig a hatodik helyen végzett.

A középiskolásoknál a Vetési Albert Gimnáziumot kell kiemelni, amely csapatban ugyancsak bronzérmet érdemelt ki. A kupagyőztes PTE Dák gimnázium 111,65 pontot szerzett, a Vetési 108,05 pontot. A tagok: Samu Tímea, Csóri Petra, Gáspár Anna, Nagy Bori, Takács Rebeka, Iványi Noémi.

Egyéniben Iványi Noémit kell kiemelnünk, aki 28,05 ponttal bronzérmesként zárt a Botev kupán.

Méltó emléket állítanak a tornásznak

A Sztoján Hanna-emlékverseny méltó emléket állít a fiatalon elhunyt tehetségnek, aki váratlanul és hirtelen halt meg 2009-ben. A viadal, amely egyben a Botev Kupa is, kiváló lehetőséget biztosít a tornászpalántáknak, hogy megmutassák, mire képesek. Idén összesen 43 csapat nevezett és 249 sportoló indult el a Vetési gimnáziumban megtartott nívós erőpróbán. A veszprémi résztvevők jól és eredményesen szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!