Sport

2016.12.05. 21:05

Telekom Veszprém: trombózist kapott a kapus!

Veszprém - Decemberben már nem léphet pályára a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttes hálóőre, akinek a térde alatt vérrög keletkezett.

B. Virág Rita

Aggasztó hírt közölt lapunkkal a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese: Mirko Alilovic trombózist kapott. Az orvosi diagnózis szerint a térde alatt keletkezett a vérrög, így a kiváló hálóőr azonnal hazautazott Horvátországba, ahol már meg is kezdték a kezelését. Alilovic nyolc napon keresztül vérhigító injekciót kap majd, s a vérrög felszívódásáig tilos neki minden megterhelő mozgás, futás, csupán a séta engedélyezett.

A trombózis feltehetően a sok utazás miatt keletkezett a lábában, a repülésre kifejezetten figyelni kell azoknak, akik erre a betegségre hajlamosak. Ebben a hónapban még öt idegenbeli és két hazai ütközet vár a Telekomra, Alilovic bizonyos, hogy ezek egyikén sem léphet pályára. Az is biztos, hogy ezek után minden buszos, vagy repülős utazás alatt úgynevezett kompressziós harisnyát kell majd viselnie, ennek segítségével ugyanis megelőzhető az újabb vérrög kialakulása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!