Sport

2017.03.07. 18:38

Telekom Veszprém: szépen helytálltak a fiatalok az Orosháza ellen

Könnyed győzelmet aratott a Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben a tizedik helyen álló Orosházával szemben. Sok lehetőséget kaptak megint a fiatalok, akik meghálálták a bizalmat.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Orosháza 33:20 (16:11)

Veszprém, 800 néző. V.: Bíró, Kiss. Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 11 (2), Gulyás 6, Blagotinsek 2, Schuch, Terzic 4, Ugalde 3. Csere: Borbély (kapus), Chema, Ligetvári, Szeitl 3, Kristóf 1, Tóth A., Molnár 1, Szita 2, Szakály. Edző: Javier Sabate. Orosházi FKSE Linamar: Herjeczki – Pásztor, Németh 1, Knezevic 4 (2), Markoski 2, Radojevic 2 (1), Tárkányi 1. Csere: Miklós (kapus), Srsen, Antal 2, Morva 4, Oláh 1, John 1, Ferenczi, Komporály 1 (1), Döme 1. Edző: Buday Dániel.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4.

A Flensburg ellen Bajnokok Ligája sorsdöntő ütközet előtt az Orosházával kellett összemérnie az erejét a Telekom Veszprémnek a magyar bajnokságban. Az NB I tizedik helyezettje ellen az egykori szélső, Igor Zubjuk végezte el a kezdődobást.

 

Két gyors orosházi góllal indult a találkozó, Gajic reagált elsőként a hazai együttes részéről (1:2). A 4. percig a vendégek vezettek, majd Terzic egyenlített, majd a vezetést is megszerezte. Percekre lestoppoltak a csapatok a gólszerzésben (4:3), a közel hat percig tartó gólcsendet Gulyás törte meg, aztán Gajic növelte a differenciát zsinórban szerzett három találatával (13. perc: 8:3).

A vendégek képtelenek voltak a veszprémi kapuba találni, Mikler útját állta minden próbálkozásnak. Blagotinsek kapta a derbi első kiállítását, aztán Knezevic nagy nehezen megtörte a 13 perce tartó, orosházi gólképtelenséget (17. perc: 9:4).

Sziporkáztak a hazai szélsők, hol Gajic, hol Ugalde, hol Gulyás nevét kiáltotta a szpíker, míg a vendégek csak elvétve jutottak el a gólszerzésig (24. perc: 14:6).

A félidő hajrájában Kristóf irányította a társakat, Ligetvári és Tóth játszott átlövőt, míg Szeitl volt a beálló. A veszprémi utánpótlás ifjú reménységei újra megmutathatták, helyük van a felnőttek között is. Kissé megilletődötten kéziztek az ifjak, az Orosháza zsinórban négyet vágott, a bajnok részéről Szeitl volt eredményes, majd Ugalde tett pontot a félidő végére (16:11).

Nagyon megnyomta a második játékrész elejét a Veszprém, így a 36. percben már 20:12-re állt a meccs. Egy perc múlva Gajic elérte a tizedik gólját, Gulyás pedig az ötödiket, így rövid ideig tízgólos volt a különbség (23:13).

Az Orosháza azért küzdött, hogy tízen belül maradjon, azonban Terzic és Gajic megakadályozta ebben (47. perc: 27:16). A vendégek időkérését követően a fiatalokat küldte pályára Sabate edző, akik szép gólokkal hálálták meg a bizalmat. Molnár, Kristóf és Szita is feliratkozott a góllövők közé, utóbbi zárta le a találkozót (33:20).

Buday Dániel: - Egyértelműen jobban játszottak a veszprémiek. Próbáltunk építkezni ebből a mérkőzésből, a ránk váró feladatokra készülni. A csapatomnak remek élmény volt ilyen közegben, ilyen csapat ellen játszani.

Antal Szabolcs: - Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Felkészülésre használtuk fel a találkozót, hiszen még fontos feladatok várnak ránk.

Javier Sabate: - Szeretnék gratulálni a fiataloknak, de a mai mérkőzés remek felkészülést is jelentett a Flensburg ellen. Sajnos Ancsin Gábor ma sérülés miatt nem tudott játszani. Mikler, Borbély, Gajic és Gulyás ma kiválóan játszottak. Külön ki kell emelnem a fiatalokat, akik az utolsó 12 percben becsülettel helytálltak.

Szeitl Erik: - Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy pályára léphettünk. Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, és számunkra ezek a lehetőségek nagyon sokat jelentenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!