Sport

2016.11.08. 19:55

Telekom Veszprém-Meshkov Brest: Egyetlen gólnyi különbség, de milyen sokat ér!

Veszprém - Ugyan csak egyetlen góllal nyert a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese a SEHA-Ligában a Meshkov Brest ellen, mégis valamiféle elégedettséget érezhetünk, Gajic kilenc gólt jegyzett, Nagy László nyolc, Lékai Máté négy góllal tért vissza és a csapat is mintha egységesebb lett volna, mint eddig bármikor. Az elmúlt hetek csalódásai után ez egy szép siker volt.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Meshkov Brest 31:30 (17:16)
Veszprém, 2500 néző. V.: Nacevski, Nikolov.
Telekom Veszprém: Alilovic – LÉKAI 4, NAGY 8, Schuch, Nilsson 3, Ilic 2, Ugalde. Csere: Mikler (kapus), GAJIC 9 (3), Iváncsik 1, Chema 1, BLAGOTINSEK 2, Ancsin, Gulyás 1, Kopljar. Edző: Javier Sabate. Meshkov Brest: Pesic – Prodanovic 4, KRISTOPANS 4, TIOUMENTSEV 2, STOJKOVIC 9 (3), Jamali 4, Vukic. Csere: Mijatovic (kapus), Shumak 1, Ostroushko 1, Shilovic 1, Nikuleanku, Atman, Jurinok, Rutenka 2. Edző: Szergej Bebesko.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

A válogatott szünet után első mérkőzését játszotta a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese. A SEHA-Ligában a fehérorosz bajnokot fogadta a sorozat címvédője.

A találkozón a győzelem megszerzése mellett az is fontos kérdés volt, hogy a Barcelonától és a Szegedtől elszenvedett fiaskó után képes-e a gárda visszatalálni a helyes útra lelkileg, és mentálisan.

Sabate edző, mintha felébredt volna Csipkerózsika álmából, alaposan felforgatta a csapatát, Palmarsson, Sulic, Terzic sem került keretbe, ott volt viszont a sérüléséből felépülő Nagy László, a válogatottnál remek formát hozó Lékai Máté, Gulyás Péter, valamint Iváncsik Gergő is.

Kissé foghíjas lelátók előtt kezdődött a találkozó, ahol az első gólt a Brest szerezte. Az első percekben nem volt igazán feszes a veszprémiek védelme, a bátran kapura törő Kristopans és Stojkovic vezérletével az 5. percben 4:6-ot mutatott az eredményjelző, sőt a 10. percben már hárommal vezetett a Brest (5:8).

Nagy ezúttal kettes védőként szerepelt, középen Schuch és Nilsson próbálta hatástalanítani a belorusz támadókat, de nem sok sikerrel (7:10). Jamali kapta a találkozó első két perces büntetését, amit Nilsson azonnal ki is használt.

A sérüléséből visszatérő Nagy László láthatóan élvezte, hogy újra pályán van, a 15. percben már négy gólnál járt, ahogy a túloldalon Kristopans is. A gyenge napot kifogó Alilovicot Mikler váltotta a kapuban, Ostroushkot meg is zavarta a csere és Lékai egyre hozta fel az övéit (11:12). Prodanovic ziccerét követően Nagy és Chema találatait jegyezhettük fel, és a 22. percben már egyenlőt mutatott az eredményjelző (13:13).

Stojkovic kétszer két percnyi büntetést kapott reklamálás miatt, a szigorú bírói döntést követően gyorsan el is csöndesedett a remek beálló. Shilovic hibáját követően Lékai lódult meg és először vezetett a Telekom (14:13).

Ettől kezdve rendre a Veszprém ment elől, és végre Gajic is befolyásolni tudta a mérkőzés alakulását, a 28. percben már öt gól szerepelt a neve mellett (17:15). A félidő zárásaként még Stojkovic vágott be egy hetest (17:16).

Nilsson és Jurinok kezdte a második felvonásban a gólgyártást. Aztán remek védekezés után Iváncsik nevét skandálta a közönség, aki szintén hetek óta először kapott lehetőséget. Alilovic megfogta Stojkovic hetesét, de Tioumentsev ziccerével már nem tudott, mit kezdeni (20:18).

Ilicről nehéz ebben a szezonban jót írni, az átlövő hetek óta csak árnyéka önmagának és ez a Brest ellen is így volt.

Stojkovic és Jamali egyre faragta a Brest hátrányát (45. perc: 22:21), sőt előbbi az egyenlítést is kiharcolta. Sőt, Shilovic a 48. percben fordított (23:24), Sabate edző kénytelen volt időt kérni. Lékai egyenlített, majd Rutenka szerezte vissza a vezetést a fehéroroszoknak. Ilic betörésével érkeztünk el az utolsó tíz perchez (25:25).

Rendkívül kiélezett percek következtek, a Brest mindenképpen pontot akart szerezni Veszprémben, de a hazaiak újra és újra visszavették a vezetést (30:29). Stojkovic és Gajic vívott gólpárbajt, mindeközben mindkét oldalon becsúszott egy-két hiba. Szerencsére Jamali és Atman vétett többet, így Gajic utolsó ziccere győzelmet jelentett a Telekomnak.

 

Nyitva áll a kíváncsiak előtt az ajtó

Javier Sabate: - Nehéz volt a felkészülés, mert a válogatott meccs után nem sok időnk maradt. Örülök, hogy Nagy László felgyógyult, Lékai Máté és Iváncsik Gergő is tudott ma játszani, egyre jobbak lesznek, ahogy visszanyerik az erejüket. Büszke vagyok a csapatra, mert keményen dolgozunk, aki akar jönni, megnézheti, az ajtó nyitva áll bármikor. Meglepetés volt reggel, hogy sem Palmarsson, sem Terzic, sem Sulic nem tud játszani, nem volt kettes védőnk, de megoldottuk.

Sergej Bebesko: - Nehéz mérkőzés volt a válogatott hét után. Örülök, hogy végig harcoltunk, de a kulcspillanatokban sajnos nem hoztunk jó döntéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!