Sport

2017.04.12. 18:35

Debrecenben a címvédés a célja a Telekom Veszprémnek

Veszprém - Fájó hétvége van a hátunk mögött, maradt mindannyiunkban hiányérzet, és most még inkább meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek. Nem kérdés, hogy meg akarjuk nyerni a Magyar Kupát.

B. Virág Rita

Ezt Mikler Roland, a Telekom Veszprém kapusa mondta lapunknak a breszti SEHA-liga négyes döntő után és a hétvégi, debreceni Magyar Kupa előtt.

A veszprémi kézilabdaegyüttes nem tudta megvédeni címét a SEHA-ligában, miután hetesekkel beverekedte magát a fináléba a házigazda Meshkov Brest ellen, a döntőben kikapott a macedón Vardar Szkopjétól 26:21-re.

- Nem sokat szomorkodhattunk a fiaskó miatt, hétfő óta már a Magyar Kupa-szereplésre összpontosítunk - kezdte Mikler Roland, akinek kifejezetten jól ment a védés a Breszt ellen. - Az, hogy én jó teljesítményt nyújtottam csekély vigasz, ugyanis a csapat tagjaként ugyanannyira bánt a vereség, mint bárki mást.

Most már zsinórban jönnek az újabb feladatok, kihívások, ezért próbáltunk minél hamarabb túllépni a Bresztben történteken, nem szeretnénk, ha ez kihatna a debreceni teljesítményünkre - hangsúlyozta a válogatott hálóőr, aki nem titkolta, címvédésre készültek a társakkal, és egyáltalán nem jó érzés a Vardartól kikapni, főleg úgy, hogy az idei szezonban egyszer sem sikerült két vállra fektetni a macedón alakulatot - kétszer kikaptak, egyszer ikszeltek vele.

Mikler Roland azt szeretné, ha csapata maga mögött hagyná a hullámzó teljesítményt Debrecenben Fotó: Penovác Károly

Minden rosszban van valami jó is, erre ékes bizonyíték az, hogy a korábban Szegeden is szereplő Mikler szerint a Szkopje elleni pofonból több szinten is levonták a megfelelő tanulságokat.

- Egyrészt nem hagyhatunk ki annyi helyzetet, ziccert, amennyit elpocsékoltunk a döntő második félidejében, még akkor sem, ha Sterbik Árpád áll a kapuban. Másrészt pedig fájó volt ez a hétvége, jócskán maradt mindannyiunkban hiányérzet. Nem kérdés, hogy meg akarjuk nyerni a Magyar Kupát. Olyan kohéziót, erőt érzek a csapatban, ami átlendít minket ezen a hullámon, és bár a Szeged ragyogó formában van, magasan a legkevesebb gólt kapta a BL-ben, azonban mi nemcsak nyerni szeretnénk, hanem magabiztos játékkal akarunk előrukkolni.

A kapus azt is megemlítette, bár korábban a Veszprém legtöbbször lélektani fölényben érezhette magát, már csak a két csapat múltját ismerve is, azonban mára ez nem érvényes. Ugyanis a Tisza-parti alakulatban olyan légiósok szerepelnek, akiket ez nem érdekel, tesznek az ősi riválisok előéletére, és más nem foglalkoztatja őket, csak a győzelem.
- Azt várom magunktól, hogy újra sok gólt lőve, önbizalomnövelő sikert arassunk Debrecenben - zárta gondolatait a kapus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!