Sport

2017.02.03. 11:11

Telekom Veszprém: indul a tavaszi szezon, Borbély nyilatkozott

Veszprém - Két SEHA-Liga mérkőzéssel indul a tavaszi szezon a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes számára a hétvégén.

B. Virág Rita

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a következő szezontól Borbély Ádám a lengyel Wisla Plockban folytatja pályafutását.

- Amikor annak idején elkezdtem kézilabdázni, akkor arról álmodtam, hogy egy olyan nagy csapatban szerepeljek, mint a Telekom Veszprém - kezdte a fiatal kapus, aki a junior válogatott alapembere is. - Jelenleg viszont nem tudom úgy segíteni a gárdát, ahogy azt én szeretném, tovább szeretnék fejlődni, és ehhez váltanom kellett - magyarázta Ádám.

Az elmúlt időszakban sokat töprengett, de arra jutott, hogy a pályafutása szempontjából az lenne a legjobb, ha olyan klubnál kézilabdázna, ahol állandó és sokkal több lehetőséghez jut. A menedzsere segítségével aztán tárgyalásba kezdett Plockkal és hamar kiderült, a lengyeleknek és neki is hasonló elképzelései vannak.

- Bár német és francia egyesületeket is szóba hoztak velem kapcsolatban, erről annyit tudnék mondani, hogy ezek a megkeresések nem jutottak el hozzám. A Telekom kínált még nekem új szerződést, de úgy érzem, a Plock ajánlata kapóra jött. Corrales kapus helyére igazoltak engem, aki a nyáron a PSG-nél folytatja. A világbajnokságon is láthattuk, a spanyol hálóőr igazán kiváló játékossá érett Lengyelországban. Nehéz örökség az övé, de minden erőmmel azon leszek, hogy megfeleljek az elvárásoknak - mondta Ádám, aki annak idején Tiszavasváriból került Veszprémbe.

Ádám hozzátette, természetesen a hátralévő öt hónapban azon dolgozik majd, hogy minél sikeresebb évet zárjon a veszprémiekkel.

Szombaton, vagy vasárnap máris bizonyíthat, hiszen a macedón Metalurg Szkopje, majd a Ljubuski lesz a vendége a veszprémieknek. A kisebbik szkopjei alakulat jelenleg a nyolcadik a tabellán, az Izvidac pedig a sereghajtó a dél-kelet európai ligában.

- Hazai pályán sima győzelmet várok mindkét rivális ellen. Bízom benne, hogy valamelyik meccsen én is pályára léphetek - nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!