Sport

2017.04.03. 19:25

Győzött a Telekom, ám a vendégek nem adták könnyen magukat

Veszprém - A főleg fiatalokkal és kevés lehetőséghez jutó játékosokkal operáló Telekomnál pihenőt kaptak a nagyágyúk.

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém-Gyöngyös

28:23 (12:10)

Veszprém, 600 néző. Vezette: Sándor L., Szikszay Cs. Telekom Veszprém: Mikler - Szakály 4, Ancsin 1, Blagotinsek 6, Milasevic 2 (2), Szita 2, Iváncsik 4. Csere: Kopljar 1, Molnár 1, Szeitl, Ubornyák 3, Ligetvári 5, Tóth 1. Vezetőedző: Javier Sabaté. B. Braunn Gyöngyös: Rózsavölgyi - Országh 4, Reznicek 1, Duris 1, Hegedűs 2, Kovacsics 3(1), Mikita 2. Csere: Holló (kapus), Urbán 2, Keresztes 1, Loncar 3, Oliveira 2, Juhász 1 (1), Jóga, Tóth, Becirovic 1. Vezetőedző: Bíró Imre. Kiállítások: 4, ill. 4 p. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A gyöngyösiek egyáltalán nem illetődtek meg az ellenféltől, ez már az első pillanattól látszott. Bátran támadtak, és próbálkozásaik többnyire sikert is arattak az összeszokatlan védelemnek köszönhetően. Bár Mikler Roland mindent megtett, a 3. percben 0:2 volt az állás, és ez egészen a 9. percig így is maradt, akkor Blaz Blagotinsek törte meg végül a gólcsendet és szerezte meg a hazaiak első találatát.

A folytatásban a támadásokkal akadtak gondjai a veszprémi csapatnak, az eredményjelző még mindig gyöngyösi előnyt mutatott. A 22. percben végül időt kért Sabaté, a pihenő után - a mérkőzésen először - hazai előnyt jegyezhettünk fel (26. perc 9:8). A nagyszünetig sikerült tovább javulnia a hazai csapatnak, 12:10-zel fordultak a felek.

A jól teljesítő Ligetvári Patrik öt góllal gazdagította csapatát Fotó: Penovác Károly

A második félidőben jobban belehúzott a Veszprém, a 37. percben már 16:12-re vezettek a fiataloknak köszönhetően. A 4-5 gólos előnyt végig sikerült őriznie a Veszprémnek, pedig a gyöngyösiek mindent megtettek annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek. A 28:23-as végeredmény a vendégeknek is hízelgő, végig küzdöttek a mérkőzés alatt.

Nigrinyi Tibor: Elégedettek lehetünk a mérkőzéssel. Jó volt, hogy egy igazán jó csapat otthonába el tudtunk látogatni, tudtuk gyakorolni a taktikát. Küzdenünk kellet, hogy ne maradjunk le. Igyekeztünk kihasználni a lehetőséget.

Rózsavölgyi Gergő: Minden csapatnak élmény itt játszani, óriási élmény visszatérni ellenfélként. Amit elterveztünk, azt megvalósítottunk, támadás döcögött kicsit.

Javier Sabaté: Jó mérkőzést játszottunk, a győzelem volt a cél, ez sikerült, és hogy a játékosok pihenni tudjanak. Szerettem volna játékidőt adni a fiatal játékosoknak, végig legalább négy a pályán volt. Sokat kellég tanulni, de ha nem játszanak, akkor lehetetlen. Nagyon jól játszott Ubornyák, jól dolgozik, alázatos, szerintem ma ő volt a legjobb.

Ubornyák Dávid: Megnehezítette a dolgunkat a Gyöngyös, kemény védekezéssel találtuk magunkat szembe. Próbáltuk megvalósítani, amit az edző kért tőlünk, örülök, hogy tudtam sáncolni. Dolgozok tovább, hogy egyre több lehetőséget kapjak a csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!