Sport

2016.09.18. 15:40

Telekom Veszprém: Ez sem volt meggyőző

Breszt – Végig vezetve ugyan, de egyáltalán nem túl meggyőző teljesítménnyel nyert a tartalékos Telekom Veszprém a fehérorosz bajnok, a Meskov Breszt otthonában a SEHA-Liga vasárnapi ütközetén.

B. Virág Rita

Breszt-Telekom 16:19 (6:10)

Breszt, 1500 néző. V.: Rudinsky, Mandak (szlovákok). Meshkov Brest: Pesics – Rutenka 1, Silovics 1, Nikulenkau, Sztojkovics 4 (3), Atman 3, Razgor 1. Csere: Babicsev, Osztrusko, Krisztopansz, Tyumencev, Jamali 4, Vukics 1, Prodanovics, Sumak. Edző: Szergej Bebesko. Telekom Veszprém: Mikler – Marguc 6 (2), Sulics 2, Nagy 2, Schuc, Terzics, Chema 3. Csere: Alilovics (kapus), Ilics 1, Ugalde 1, Kopljar, Nilsson 1, Gajic 2. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.

A sérüléssel bajlódó Lékai és Palmarsson miatt az első csapatból Chema maradt az egyetlen irányító a SEHA-Liga rangadóra, így Aflitulint – a második gárdából - nevezte mellé Javier Sabate vezetőedző. Újra lehetőséghez jutott Renato Sulic, betegség miatt viszont otthon maradt Ivan Sliskovics. Rajtuk kívül Iváncsik kapott még pihenőt.

Hosszan, körülményesen támadott a Brest, nagy nehezen kiharcolt egy hetest, de Stojkovics próbálkozását Mikler megfogta. Chema duplájával indult meg a Telekom, de szólnunk kell még az igen összeszedett, feszes veszprémi védekezésről is, ráadásul Mikler is bemutatott több bravúrt, így a 10. perchez érve még mindig gól nélküli volt a Meshkov.

Mikler és Pesics pillanatai következtek, s nagy nehezen Atman törte meg a hazaiak gólcsendjét. Rutenka hozta közelebb övéit, majd Sulics gólját jegyezhettük fel. Nem sok gól esett, főőként a kapusoknak köszönhetően, mind Pesics, mind Mikler kiválóan teljesített. Marguc hetesét követően Sztojkovics és Jamali találataival viszont már csak egy volt közte (21. perc: 4:5).

Ez az állapot nem tartott sokáig, mert Jamali átlövését követően három veszprémi gól következett, s Bebesko edző időt is kért (25. perc: 5:9). Nilsson remekbe szabott találatával először hízott ötre a differencia. Sztojkovics hetesből szépített, így 6:10-es állásról vonultak pihenőre a csapatok.

Ugalde ziccerével indult a gólgyártás a második felvonásban, de továbbra sem láthattunk túl sok gólt – Pesics és Mikler mindent megtett ennek érdekében. Öt percnyi gólcsend után Atman juttatta a hálóba a labdát, aztán Razgor is betalált (41. perc: 10:12), így újra szoros lett. Nagy jókor villant, és Ilics pazar passzából Sulics is jól használta ki a helyzetét (11:15).

Sikerült kivédekezni Sulics kiállítását, de teljes létszámban már nem tudták feltartóztatni Atmant a veszprémiek (51. perc: 13:15). Hiába kért idő Sabate edző, tanítványai elkapkodták a támadást, Jamali viszont óriási gólt lőtt. Marguc hetese is a hálóban landolt, ahogy Vukics próbálkozása is (54. perc: 15:16). Ilics szerzett két roppant fontos találatot, mielőtt még vérszemet kaphattak volna a fehéroroszok (57. perc: 15:18). Pazar támadás végén Gajic volt eredményes, ezzel eldőlt a három pont sorsa. A hajrában Silovics szépített, Terzic kapott két percet, majd véget ért a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!