Sport

2016.08.13. 12:06

Telekom Veszprém-Dinamo Bukarest: Bemutatkozott az új csapat

Veszprém - A Telekom Veszprém első felkészülési mérkőzését kétezernél is több néző tekintette meg, ahol a román Dinamo Bukarest szoros első félidő után simán kikapott a hazai csapattól.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Dinamo Bukarest 34:27 (14:14)
Veszprém, 2200 néző. V.: Öcsi, Felhő.
Telekom Veszprém: Mikler – Lékai, Terzic, Schuch, Nagy 4, Sulic 3, Gajic 5. Csere: Borbély, Alilovic (kapusok), Ilic 7 (2), Ugalde 4, Lékai, Gulyás 2, Iváncsik 2, Ancsin 4, Milasevic 1, Aflitulin 1, Chema, Dávid. Edző: Javier Sabate.
Dinamo Bukarest: Irimus – Asoltanei 3 (1), Sania, Sandru 8, Mousavi 3, Vrankovic 1, Campan 1. Csere: Capota 6, Mocanu 2, Bera 1, Criciotoui 2. Edző: Sebastian Bota.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

A nyáron alaposan feltunningolt Telekom Veszprém tizenkilenc játékost nevezett első nyilvános felkészülési mérkőzésére. A csapatban az újak közül helyet kapott többek között a szlovén Dragan Gajic, a Szegedről érkezett Ancsin Gábor, az orosz Aflitulin Inal, a montenegrói Milasevic Mirko, valamint a veszprémi akadémián nevelkedett Dávid Máté.

A románok szerezték az első gólt, Mousavi, az iráni volt eredményes, aki évekkel korábban többek között Veszprémben is járt próbajátékon. Gajic két gyors góllal válaszolt. Aztán pontos és precíz játékkal 7:4-re elhúzott a magyar bajnok. A románok egyáltalán nem voltak megilletődöttek és 7:6-nál újra szoros volt.A félidő derekához érve Sabate edző friss játékosokat küldött a pályára, de ők sem tudtak jelentős különbséget kiharcolni. A Bukarest elég jól védekezett nagy nevű riválisával szemben, amelyen még az összecsiszolatlanság jelei mutatkoztak.

A 28. percben Vrankovic góljával 13:14-re alakult az állás, de Ilic hetesével sikerült az egyenlítés a játékrész végére.

Nagy duplája és Sulic ejtését követően 18:15-re elhúzott a Telekom. Már majdnem unalomba fulladt a találkozó, amikor a Dinamo újra felzárkózott a kimondhatatlan nevű Criciotoiu góljaival. Újra három lett közte (39. perc: 21:18).

Lassan peregtek a percek, állandósult a három gólos differencia. A hajrára elfáradt a Dinamo, s ez gólokban is megmutatkozott, az 54. percben már 30:24-et mutatott az eredményjelző. A hátralévő időben sem változott a játék képe, a Telekom gyors indításokkal, könnyű gólokkal szerezte meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!