Sport

2017.03.04. 19:24

Telekom U23: Ez férfimunka volt!

Veszprém – Legjobbjai nélkül, fiatalokkal felállva, hősies küzdelemben fektette két vállra egyik közvetlen riválisát a Telekom Veszprém U23-as alakulata. Tombor Csaba és Rapatyi Tamás tanítványai 30:28-ra verték a Csurgói KK U23-as gárdáját.

B. Virág Rita

Telekom U23-Csurgó U23

30:28 (13:14)

Veszprém, 150 néző. V.: Murvai-Buzogány, Szilvási. Telekom Veszprém U23: Szél – Gyene 7 (4), Kurucz, Kristóf 3, Süle 6, Ernei, Hanák 1. Csere: Nagy B. (kapus), Bábos 2, Huber, Sótonyi Á. 4, Tóth L. 4, Szakály 3, Forgács, Petróczi. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

A Telekom U23-as gárdája húzóembereit nélkülözni volt kénytelen: a felnőtt csapat edzőjének, Javier Sabatenak döntése okán sem Szita Zoltán, sem Molnár Balázs, sem Tóth Attila nem szerepelhetett az NB I/B-s mérkőzésen. Kíváncsian várjuk, vajon melyikőjük szerepel majd vasárnap a Tatran Presov ellen.

A tabellán kilencedik helyet elfoglaló Csurgó indította a gólgyártást, amire Gyene válaszolt, azonnal kettővel (2:1). Azonban rövid ideig ennyi volt az összes öröme a veszprémieknek, mert a vendégek zsinórban négyet vágtak és a 8. percben már 5:2-re vezettek.

A játékrész hajrájáig állandósult a három-négy gólos differencia (22. perc: 6:10), majd a házigazdák kerültek jó szériába, Bábos, Sótonyi és Gyene találataival felzárkóztak 11:12-re. A félidő végén minimális csurgói előnyt mutatott az eredményjelző (13:14).

Szünet után megint a vendégek indítottak jobban, a 40. percben 16:19-re állt az ütközet. A Veszprém nagy szívvel küzdött, láthatóan minden labdáért, gólért óriási küzdelem zajlott. Tóth László fújt riadót, remek megoldásaitól a társak sem akartak elmaradni. A veszprémi erőfeszítés meghozta gyümölcsét, a 43. percben kezdődhetett minden elölről (19:19). Sőt, Gyene büntetőjével sikerült a vezetést is megszerezni (20:19).

Ha röviden szeretnénk fogalmazni, akkor azt mondanánk, a Telekom U23 ettől kezdve már nem engedte ki a kezéből az irányítást. Részletesebben viszont kifejthetjük, a veszprémiek ifjú alakulata hősiesen kézilabdáztak, Szél a kapuban fantasztikus bravúrokat mutatott be, a védő- és a támadó szekció szemét pedig nem homályosította el a feltétlen győzni akarás. Érett, szép megoldásokkal fokozatosan növelték a különbséget, Szakály a mérkőzés egyik legszebb találatát mutatta be, pazar cunderével lett 24:21 az állás (50. perc).

Kettős emberelőnybe került a Telekom, Gyene ezúttal is hibátlanul lőtte a büntetőt, majd Tóth L újabb góljával már 27:23-ra vezetett a házigazda.

Az utolsó percekben a Csurgó mindent megtett a felzárkózásért, de ezen a napon a kifejezetten jó benyomást keltő Tombor-tanítványok egy kínaival tettek pontot a mérkőzés végére.

Tombor Csaba: - A fiatalabb kerettel is bebizonyítottuk, hogy jó munkát végzünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!