Sport

2017.03.19. 18:09

Telekom U23: Borbély is csatasorba állt

Veszprém – A jövőre a lengyel Wisla Plock csapatában szereplő Borbély Ádám vezérletével újabb fontos győzelmet könyvelhetett el a Telekom Veszprém U23-as gárdája.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém U23–Pécsi VSE 32:30 (15:14)

Veszprém, Tüzér utcai sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Babicz, Haskó.

Veszprém: Borbély – Szakály 1, Ubornyák 3, Kristóf, Szeitl 7, Szita 3, Molnár 9 (4). Csere: Nagy B. (kapus), Bábos, Ernei 2, Hanák, Huber, Süle 3, Gyene 4, Sótonyi, Kurucz. Edzők: Rapatyi Tamás, Tombor Csaba.

Kiállítások: 16, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 7/3.

Tombor Csaba és Rapatyi Tamás tanítványai ezúttal legerősebb összeállításukban fogadták a jó erőkből álló Pécsi VSE gárdáját. Ráadásul új taggal, nem is akármilyennel, bővült a csapat, miután a nagy csapat harmadik számú hálóőre, Borbély Ádám is jelezte részvételi szándékát.

Szoros és kiegyenlített első játékrészt láthattunk, ahol a Telekom U23 újra és újra vezetést szerzett, azonban a pécsieket nem lehetett lerázni, szívósan tapadt a házigazdára (16. perc 6:6). Aztán a Veszprém a következő percekben egy 6:1-es rohanással meglépett (24. perc: 12:7), mégsem dőlhetett hátra a félidő végére, mert a rutinos vendégek Császár és Szakcsi góljaival ismét visszajött a meccsbe (15:14).

A szünet után a Baranya megyeiek mentek elől, a Telekomnak kellett a lépést tartani (44. perc: 20:21). Ernei fújt riadót, aztán Szita és Gyene góljaival nemcsak egyenlítettek a fiatalok, hanem a vezetést is átvették. Ehhez persze az is kellett, hogy a kapuban Borbély több remek védést is bemutasson (54. perc: 28:24). A Pécsi VSE továbbra sem adta fel, az exszegedi kapus, Szente is bemutatott néhány bravúrt, a támadó szekció pedig mindent megtett a felzárkózásért (29:28). Az utolsó két percben Süle szerzett fontos találatot, majd Gyene és Szeitl is gólt ért el, így a végjátékban jobban összpontosító Veszprém otthon tartotta a pontokat.

Rapatyi Tamás: - Borbély Ádám jelezte nekünk, amikor kötelezettségei engedik, szívesen beszállna hozzánk, mi ezt örömmel vettük. Összességében a meccs végéig nem akart összeállni a védekezésünk, támadásban pedig túlontúl kapkodtunk. A hajrára lehiggadtunk és ezért két pont lett a jutalmunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!