Sport

2017.03.25. 18:58

Telekom Veszprém: miért lett izgalmas a vége?

Zágráb – Szinte végig irányította a mérkőzést a Telekom Veszprém, de a hajrára izgalmassá vált a PPD Zagreb elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő. A magyar bajnok olykor kifejezetten jól játszott, ám a végjátékban csak a szerencse mentette meg a pontvesztéstől.

B. Virág Rita

PPD Zagreb-Telekom Veszprém 22:23 (10:12)

Zágráb, 10 ezer néző. V.: Dentz, Reibel (franciák). PPD Zagreb: Stevanovic - Horvat 1, Miklavcic 1, Vori 3, T. Valcic, Markoski, Cingesar 1. Csere: Mandalinic 3, J. Valcic 4, Sebetic 2, Pavlovic 3, Kontrec, Markovic 3 (2), Jotic 1. Edző: Silvio Ivandija. Telekom Veszprém: Alilovic – Gajic 3 (1), Nagy 1, Lékai 2, Sulic 4, Ilic 2, Ugalde 3. Csere: Mikler (kapus), Schuch, Terzic, Nilsson 3, Gulyás, Iváncsik, Palmarsson 1, Marguc 4. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/1.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésére az utóbbi időben megszokott keretet választotta Javier Sabate, a Telekom Veszprém szakvezetője. Vagyis hiányzott a csapatból Ancsin Gábor, Marko Kopljar, Blaz Blagotinsek, valamint Ligetvári Patrik is.

Alilovic és Stevanovic védéseivel indult a találkozó, majd Gajic szerzett vezetést hétméteresből a piros mezes veszprémieknek. A passzívig passzolgató hazaiak részéről Mandalinic szerezte meg az egyenlítő találatot a 7. percben.

Ahogy azt előzetesen nyilatkozták a horvátok, megpróbálták lassítani a játékot, azonban a remekül védekező Telekom gyors gólokkal 5:2-re meglépett. Silvio Ivandija a 12. percben időt is kért, hogy rendezze a soraikat. Szerencsére azonban a horvátok továbbra is erőlködtek, így Gajic a 13. percben már a harmadik találatának örülhetett. Hét perces zágrábi gólcsendet szakított meg a sérüléséből felépült Sebetic (17. perc: 3:6). A Telekom is lestoppolt a gólgyártásban, aztán öt perc után Ilic blokkjából Sulic robogott végig. Hirtelen felgyorsultak az események, J. Valcic válaszolt, majd Ilic bombázott a zágrábi kapuba (5:8).

Elérkeztünk a 20. perchez, Sabate pályára küldte Gulyást, Nilssont, Iváncsikot, valamint Palmarssont. Horvat is feliratkozott a góllövők közé, a PPD első gyors indítását szerezte, kettőre csökkent a veszprémi előny, azonban Nilsson nem hagyta ezt annyiban (24. perc: 6:9). A félidő hajrájában zsinórban harmadik gólját szerezte Nilsson, Gulyás, majd Palmarsson passzaiból és úgy tűnt, Pavlovic érkezése új lendületet adott a házigazdának is (28. perc: 9:11). Schuch kapta a meccs első kiállítását, Palmarsson viszont szépen bombázott a kapuba. Josip Valcicot nem tudták feltartóztatni a mieink, ráadásul Kontrec hétméterest harcolt ki. Az időntúli büntetőt Alilovic remek érzékkel hárította, így 10:12-vel vonultak pihenőre a csapatok.

Markovic hétméteresével egyre faragta hátrányát a Zágráb, szerencsére azonban Sulic néhány másodperc múlva válaszolt (11:13). Hiába harcolt ki Nagy hetest, Gajic próbálkozását Stevanovic kirúgta az arénából. Ez nagy lökést adott a PPD-nek és két gyors lerohanás végén egyenlített a vendéglátó (35. perc: 13:13). Már eddig is lelkesen biztatták a nézők az övéiket, azonban most felfokozott hangulatba került mindenki. Óriási füttyszót kapott a jó védekezés után meglóduló Ugalde, aki második találatát szerezte.

Mindkét oldalon becsúszott egy-két hiba, ám a Veszprém kapujában Alilovic állt, aki kiváló formát mutatott, így a Telekom újra és újra vezetéshez jutott. Olykor hallani lehetett a szép számú, bakonyi drukkerhadat is, főleg Sulic újabb góljánál volt igen hangos (39. perc: 14:15). Lékai vitte végig a labdát, s a PPD azonnal időt kért (14:16).

Két beállós játékkal próbálkozott a horvát együttes, szerencsére nem sok sikerrel. Alilovic a meccs eddigi legelképesztőbb bravúrját mutatta be, majd Vorit küldték ki a játékvezetők. Gajic után Ilic is kihagyta a hetest, viszont a kipattanóból Ugalde háromra növelte a Telekom fórját. Lékai csodás gólt szerzett, aztán Sulicot szórták ki a sporik. A Zagreb nyolc perce nem tudta bevenni Alilovic kapuját, a 46. percben Mandalinic vetett véget a rossz szériának. Nilsson lerántásáért újabb hétméteres járt, Marguc sem járt szerencsével, ám a kipattanó a kezében landolt és másodszor már nem hibázott. Sőt, újabb zágrábi hiba után megint a szlovén szélső volt eredményes, így aztán már négy gólnyi volt a két fél között (49. perc: 16:20).

A hetesekkel a hazaiaknak sem volt szerencséjük, viszont Marguc cundere feltehetően a forduló egyik legszebb találata lesz, s a hajrához érkezve 16:21 állt az eredményjelzőn.

Sebetic és Josip Valcic hozta közelebb a házigazdákat, majd Horvat kapott két percet, pedig valójában J. Valcic ütötte le Lékait. Nagy jókor villant, a túloldalon Jotic gólját jegyezhettük fel.

Nilsson másodszor ült le két percre, Josip Valcic pedig hetest harcolt ki, amit Markovic értékesített, így újra szoros lett (58. perc: 20:22). A szenzációsan kézilabdázó Marguc fontos gólt lőtt, de Vori sem tétlenkedett. Palmarssontól vették el a labdát, Vori újabb góljával pedig 22:23-ra jött fel a PPD. Huszonhat másodperc maradt, Sabate időt kért. Sulic elől elhalászták a lasztit a horvátok, öt másodperccel a vége előtt Kontrec tört kapura, szerencsére azonban a lövése a kapufán csattant, így a Veszprém, ha nehezen is, de nyert.

Silvio Ivandija: - Nagyszerűen küzdöttünk, amihez gratulálok a srácoknak. Az első félidőben elég sokat hibáztunk, a veszprém sok könnyű gólt szerzett. A második játékrészben már jobban ment a játék, de az emberhátrányos szituációkkal nehezen boldogultunk. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Veszprémben fordítsunk.

Javier Sabate: - Úgy vélem, ma kiválóan védekeztünk, Mirko Alilovic pedig kimagaslóan teljesített. A támadó játékunkkal viszont nem vagyok elégedett, lassan, körülményesen támadtunk. Sajnos a hajrában túl sok technikai hibát vétettünk, de így is nyerni tudtunk, igaz csak egy góllal. Zágrábban nyerni nagy siker, igaz azt is jól tudjuk, hogy a párharc még nem lefutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!