Sport

2017.02.05. 19:55

Telekom: Pocsék második félidő

Kiváló első és gyenge második félidő után újabb győzelmet könyvelhetett el a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese a SEHA-Ligában a sereghajtó Izvidac ellen.

B. Virág Rita

Telekom-Izvidac 36:31 (21:11)

Veszprém, 2000 néző. V.: Cindric, Gonzurek (horvátok). Telekom Veszprém: Borbély – Marguc 8 (4), Ancsin 4, Lékai 3, Blagotinsek 6, Terzic 1, Milasevic 1. Csere: Schuch, Ligetvári 4, Fekete 1, Szeitl 2, Gulyás 3, Tóth 2 (1). Edző: Javier Sabate. Izvidac Ljubuski: Ivankovic – Pavlak 2, Cutura 5, Mandic 6, Sarac 1, Grabavac A. 5, Jarak 1. Csere: Kvesic (kapus), Hrstic 3, Rodin 2 (1), Raguz 1 (1), Markovic 3, Grabavac J. 2. Edző: Zdenko Grabavac.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

Egészen más kerettel vágott neki a bosnyák Ljubuski elleni SEHA-Liga mérkőzésnek a Telekom Veszprém, mint szombaton. Ezúttal lehetőséget kapott Ancsin Gábor, vagy a szlovén válogatottal a világbajnokságon bronzérmet szerzett Gasper Marguc is. Ott volt még a keretben a fiatal Fekete Dávid, Szeitl Erik és Tóth Attila is.

A foghíjas lelátók előtt ezúttal Illés Zoltán, a negyven évvel ezelőtt alakult, legendás Veszprémi Építők kapusa végezte el a kezdődobást, aki tagja volt az NB II-es, majd NB I-es bajnokságot nyert alakulatnak is.

 

Lékai kezdte meg a gólgyártást a nagy hírű PPD Zagreb fiókcsapata ellen. Az 5. percben már 4:1-re ment a SEHA-Liga címvédője, a fehér mezes vendégek nehezen találtak rést Terzicék falán. Állandósult a veszprémiek három-négy gólos előnye, így viszonylag hamar a 8. percben kapust cseréltek a bosnyákok.

Az első kiállítást az Izvidac kapta, az emberelőnyt gyors gólokkal használta ki a Veszprém és a félidő derekán már 11:6 állt az eredményjelzőn. Grabavac és Cutura használta ki a bakonyi védelem mélázását, azonban Blagotinsek továbbra is százszázalékos mérleggel állt, az ötödik találatát is bevágta (12:8).

A bosnyákok támadásai megakadtak, 14:8-nál időt kértek. A 20. percben pályára küldte Sabate edző a fiatalokat is, így például Ligetvári irányította a védelmet, mellette Terzic, Szeitl és Tóth harcolt. A világbajnokság egyik magyar felfedezettje, Ligetvári duplájával 16:10-re alakult az állás, aztán Szeitl góljával először lett közte hét. A félidő hajrájában Margucnak és Ligetvárinak köszönhetően tízet számolt a közönség a vendég együttesre (21:11).

Hrstic vette be Borbély kapuját a második felvonás elején, majd Ligetvárit küldték ki két percre. Nem csökkent azonban a különbség, mert minden bosnyák találatra érkezett veszprémi válasz (24:14). Az Izvidac azonban új erőre kapott, zsinórban három gólt szerzett, amire csak Ancsin tudott válaszolni (26:18). Szemlátomást megtorpant a Veszprém és 28:22-es állásnál Sabate edző időt kért. A vérszemet kapó bosnyák alakulatot azonban nem sikerült megzavarni, Grabavac és Mandic góljaival már csak négy volt közte (29:25). Az utolsó tíz percre 30:26-os állásról fordultunk.

A bakonyi védekezés továbbra sem állt a helyzet magaslatán, jól jött Marguc pontos büntetője (54. perc: 33:28). Lékai higgadtságára nagy szükség volt, az irányító végig remekül játszott, nagyszerű passzokkal tömte a társakat, hetest harcolt ki, gólt szerzett a hajrában. Szerencsére az utolsó percekre nem maradt izgalom, a Telekom teljesítménye ugyan visszaesett a második félidőre, ám a győzelem nem forgott veszélyben.

Javier Sabate: - Az első félidőben jó volt a védekezés, Borbély kiválóan teljesített, tizennégy indítás gólt szereztünk. A szünet után visszaesett a teljesítményünk, de ez normális, s ahogy tegnap is mondtam, a fiataloknak muszáj játszani, muszáj hibázni, hogy tanuljanak, fejlődjenek, rutint szerezzenek. Még szerettem volna Szita Zoltánt is játszatni, aki viszont diákolimpián volt, ezért nem állt rendelkezésünkre. Fontos megjegyeznünk, hogy a célunkat teljesítettük, hiszen száz százalék, hogy részt vehetünk a sorozat négyes döntőjében.

Tóth Attila: - Hasznos meccs volt számunkra, jól szolgálta a fejlődésünket. Én személy szerint kifejezetten örültem, hogy ilyen sok lehetőséget kaptam, ilyen sok időt tölthettem a pályán. Ez óriási motivációt jelent számomra. Mi fiatalok próbálunk minél jobb teljesítményt nyújtani, hogy ezalatt a meghatározó játékosok pihenni tudjanak.


Zdenko Grabavac: - Megilletődötten kezdtük a meccset, de a második játékrészre sikerült rátalálnunk a megfelelő ritmusra. Összességében elégedett vagyok a találkozóval. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a Barcelona ellen a hétvégén.

Kristjan Jarak: - Különösen a második félidőben játszottunk jól, feljavult a teljesítményünk és elégedettek lehetünk az eredménnyel és a mutatott játékkal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!