Sport

2017.03.05. 18:22

Telekom: nem várt izgalmak a Presov ellen

Veszprém – Ha nehezen is, de nyert a Telekom Veszprém a szlovák Tatran Presov ellen a férfi kézilabda SEHA-Ligában, ám az is az igazsághoz tartozik, hogy végre pályára léptek az utánpótlás tehetséges fiataljai is a hazai együttesben. Valamit valamiért, és most inkább elégedettek lehetünk Szita, Molnár és Tóth játéka miatt, mintsem nehezteljünk a szoros eredmény okán.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Tatran Presov

32:28 (15:14)

Veszprém, 3 00 néző. V.: Jurinovic, Sinisa (horvátok). Telekom Veszprém: Borbély – MARGUC 6 (2), Gulyás 2, Lékai 5, Blagotinsek 2, Ligetvári 1, Iváncsik 2. Csere: SULIC 6, Ancsin, Molnár 1, Tóth, KOPLJAR 4, SZITA 3. Edző: Javier Sabate. Tatran Presov: CHUPRYNA – CIP 8, Urban 3, Krok 4, RABEK 7, Pales, HRSTKA 5 (2). Csere: Brazhnyk (kapus), Vucko 1, Recicar, Humenansky. Edző: Rastislav Trtik.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.

Szokatlan módon, mindössze tizenöt játékost nevezett a Tatran Presov elleni SEHA-Liga találkozóra Javier Sabate, a Telekom vezetőedzője. A hazaiaknál a keretben volt a pályafutását a nyáron a Wisla Plockban folytató Borbély Ádám kapus, valamint az U23-as csapatból Szeitl Erik, Molnár Balázs, Tóth Attila, valamint Szita Zoltán is.

A kezdődobást a Veszprémi Építők egykori legendás kapusa, Bartalos Béla végezte el.

A találkozó Blagotinsek góljával indult, majd Gulyás átlövésével folytatódott, aki újra a jobbátlövő helyén kapott lehetőséget.

Ligetvári találatával már 3:1-re vezetett a címvédő, ám egy-két pontatlan veszprémi támadást követően Cip duplájával egyenlített a Presov.

Rendre a házigazda ment elöl, Borbély védését követően Iváncsik növelte újra kettőre a Telekom előnyét (11. perc: 6:4). A félidő derekához érve gyors veszprémi gólokkal 9:6-ra állt a meccs.

A nem túl acélos veszprémi védelem megingásait Urban és Cip használta ki, s csak Borbélynak köszönhetően nem lett újra egyenlő (10:9).

Sulic vágta be a lasztit dühből, majd Sabate küldte pályára végre Ancsint, aztán érkezett Tóth Attila és Molnár Balázs is.

A Presov időkérését követően Molnár lódult meg (12:9), azonban Rabek duplájával újra szoros lett. Ancsint lökték meg a levegőben két kézzel, a jobbátlövő nagyon szerencsétlenül érkezett a földre, úgy kellett letámogatni a pályáról. Kopljar góllal mutatkozott be, majd Blagotinsek kapott két perces kiállítást, amit Hrstka használt ki. Kopljar emberhátrányban is betalált, Borbély pedig remekül védett, de többször hozta a hátsó alakzat kiszolgáltatott helyzetbe, így aztán Urban találatával 15:14 állt az eredményjelzőn. Chupryna bravúrja után szerencsére elrontotta a támadást a Presov, így egygólos előnnyel mehetett pihenni a Veszprém.

A második felvonásban pályára küldte Sabate a Vetési gimnázium tanulóját, az ifjú tehetséget, Szita Zoltánt is. Krok lövése talált utat a kapuba, aztán Marguc volt eredményes (32. perc: 16:15).

Hiába védett Borbély hetest, Kopljar letaglózta Rabeket, amiért újabb hetest lőhetett a Presov, a horvátot pedig kiküldték két percre. Megakadt a Telekom támadó szekciója, Hrstka második büntetőjével pedig át is vette a vezetést a szlovák együttes (35. perc: 16:17). Sorra maradtak ki a veszprémi helyzetek, míg Cip nullszögből is betalált. Ébresztőt kiáltottak a hazai drukkerek, azonban Chupryna egyszerűen lehúzta a rolót. Marguc ziccere nagyon kellett, ám Hrstka a kifutó Borbély mellett az üres kapuba passzolt, s megint kettővel ment a rivális (40. perc: 17:19).

A Telekom gyenge védekezésével magának tette nehézzé a mérkőzést. Marguc, a külön védőt kapó Lékai és Kopljar rutinja elég volt az egyenlítésre, és az is az igazsághoz tartozik, hogy közel egy percen át kettős előnyben kézilabdázhatott a hazai gárda (44. perc: 21:21).

Krok azonban kibújt a védők gyűrűjéből és kettős hátrányból is bevágta. Marguc és Kopljar vette vissza a vezetést a Veszprémnek (45. perc: 23:22), Borbély újabb védését követően pedig Iváncsik robogott végig. Lékai ötödik találatával úgy tűnt, végre helyre állt a rend (47. perc: 25:22).

Szita Zoltán remek átlövésével először lett négy a differencia, Marguc nem tudta ötre növelni, mert az addig kiválóan védő Chuprynát arcon találta.

A hajrá alakulhatott volna izgalmasan is, ám Sulic ziccerével 29:26-ra alakult az állás az 57. percben. Cipet nem tudták megállítani, s Lékait ugyan kivonták a játékból, de Szita Zoltán ügyes megoldásokkal, góllal és gólpasszal vétette észre magát. Sulic ziccerével pedig kialakult a végeredmény (32:28).

 

Ratislav Trtik: - Örülök, hogy a veszprémi mester felmérte az erőnket és a második sort játszatta ellenünk. Sajnos jelenleg problémákkal küzdünk, hat átlövőnk hiányzik, ma mindössze három lövővel tudtunk kiállni, akiknek végig kellett játszaniuk a mérkőzést. Örülök, hogy Igor Chupryna remekül teljesített a kapuban. Csapatom betartotta a taktikai utasításokat és fiatal játékosaim számára nagyszerű élmény lehetett a Veszprém elleni találkozó.

Lubos Sarpataky: - Minden fiatal játékosunk, köztünk én is, nagyon vártam ezt a találkozót. Tudtuk, hogy nehéz lesz a Veszprém ellen játszani, még ha ma csak a második vonal játszott is ellenünk. Nagy élmény volt itt kézilabdázni.

 

Javier Sabate: - Ma sok fiatalt küldtem pályára, rengeteget dolgoztunk velük és készen álltak a játékra. Tudom, mit jelent a Presovnak több fronton is helytállni: a szlovák bajnokságban, kupában, SEHA-Ligában, a nemzetközi kupában. Nagyon fontos pillanathoz értünk, ezért örülök, hogy az idősebb, rutinosabb játékosokat pihentethettem és a fiatalokat, Szita Zoltánt, Molnár Balázst játszathattam helyettük. Az eredmény most másodlagos volt, így is, úgy is második helyen állunk a tabellán a SEHA-Ligában, a pihenés volt a legfontosabb és az, hogy minél több fiatal tehetségnek lehetőséget tudjunk adni.

Molnár Balázs: - Örülök a győzelmünknek. Nagyon boldog vagyok, mert első alkalommal léphettem pályára a nagy csapatban. Keményen dolgoztunk és tudásom legjavát adtam. Nagy megtiszteltetés a Veszprém színeiben kézilabdázni. Nekünk fiataloknak az a feladatunk, hogy ha lehetőséghez jutunk, akkor 120 százalékot teljesítsünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!