Sport

2017.02.22. 19:29

Telekom: Ilic tízig meg sem állt

Iváncsik Gergő 2200. gólját szerezte a Veszprém színeiben a Tatabánya elleni NB I-es bajnokin. A címvédő veszprémiek biztosan hozták a kötelezőt.

B. Virág Rita

Tatabánya-Telekom

22:28 (11:16)

Tatabánya, 1200 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Tatabánya-Grundfos: Székely - Harsányi 1 (1), Grigoras 5, Bozovic 2, Vranjes 2, Juhász 2, Vujovic 3 (1). Csere: Tóth M. (kapus), Pásztor, Sipos 2, Szöllősi B. 3 (1), Leimeter 2, Ilyés, Dénes, Szöllősi Sz., Nagy Sz. Edző: Vladan Matic.

Telekom Veszprém: Mikler - Marguc 3, Nagy 4, Schuch, Sulic 2, Ilic 10 (5), Iváncsik 2. Csere: Alilovic (kapus), Gulyás 1, Nilsson 2, Kopljar, Ugalde, Chema 2, Terzic, Blagotinsek, Lékai 2. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 5/5.

A bronzérem várományosánál, Tatabányán nagyszerű hangulat és telt ház fogadta a tabella első helyén álló Telekom Veszprémet.

A franciaországi világbajnokságon a magyar válogatottba berobbanó Juhász ádám szerezte a mérkőzés első találatát, amelyre Chema válaszolt a 3. percben. Felváltva vezettek a csapatok, egészen 6:6-ig. Székely és Mikler is jól teljesített a kapuban, de a vendégek gyors támadásokkal 6:9-re megléptek. Állandósult a két-három gólos veszprémi fór, majd a 22. percben történelmi pillanat szemtanúi lehettünk, hiszen Iváncsik Gergő a Veszprém színeiben 2200. találatát érte el (8:11).

Ilyés kapott két percet, de emberhátrányból is eredményes Szöllősi Balázs. Jól küzdött a Tatabánya, nem tudott jobban ellépni a Veszprém, Ilic dupláját követően 11:14-re alakult az állás a 27. percben. Sabate időkérését követően kisebb tatabányai hibák utn Nagy és Iváncsik góljával zárult a félidő (11:16).

Ilic negyedik hibátlan büntetőjével folytatódott a játék a szünet után. Nagy kétperces büntetését remekül használták ki a hazaiak, egy 3:0-ás szériával zárkóztak közelebb a címvédőhöz (36. perc: 15:18). Nagy visszatérését követően visszaállt az ötgólos különbség, de nem sokáig, mert a szívósan védekező ésjól támadó Tatabánya újra visszajött a meccsbe Grigoras és Vranjes találataival (17:20). A hat perces veszprémi gólcsendet Lékai törte meg. Ilic saját kipattanójából szerzett góljával indult a hajrá (18:23).

Miklert találták arcon, a kapuba Alilovic érkezett, a horvátot Vujovic avatta fel (20:24). Az utolsó percekben két hetest is elvétett a Tatabánya, Ilic nem tette meg ezt a szívességet, sőt a pálya más pontjairól is kiválóan célzott, és összesen tíz gólig jutva fejezte be az ütközetet. A végén Sulic, majd Szöllősi Balázs büntetője zárta le a találkozót.

 

 

Vladan Matic: - A fiatal szélső játékosaink sajnos sok taktikai hibát követtek el. Mind védekezésben, mind támadásban fejlődnünk kell.

Javier Sabate: - Tatabányán mindig nagyon nehéz begyűjteni a pontokat, de ma szenzációsan védekeztünk és Ilic is pazar formában van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!