Sport

2016.07.05. 16:43

Tavaszi tihanyi előzés - Az újonc és a Magyarpolány nagyot csatázott

Veszprém - Érdekesen, izgalmasan alakult a 2015/2016-os szezon a megye II-ben. Végig kiegyenlített volt a küzdelem, s végül az újonc futott be győztesként.

Horváth Gábor

Már a mezőny összetételéből látszott, hogy jó kis pontvadászat kerekedhet a labdarúgó megye II 2015/2016-os kiírásából.

A tavalyi bajnok Dudar SE ugyan feljebb lépett az első osztályba, a korábbi élhármas Ősi, Magyarpolány, Szentantalfa mellé bejött a képbe két ex-NB III-as alakulat, az újra nagy terveket dédelgető Tihany FC, valamint a Badacsonytomaji SE. Rajtuk kívül többek között a Nemesszalók, a Pápateszér és a szintén újonc Taliándörögd is meghatározónak ígérkezett.

Nem is kellett csalódnunk. Az őszi idény után a 12 siker mellett csak egyszer kikapó Magyarpolány állt az élen. Piri Ottó játékos-edző együttesét a veretlen (9 siker, 4 döntetlen) Tihany követte, majd Pápateszér, Ősi, Szentantalfa, Taliándörögd volt a sorrend.

Ez után a meccs után már nem volt kérdés, ki lesz a bajnok. A Tihany kiütéses sikert aratott legnagyobb riválisával szemben
Fotó: Penovác Károly

A Lukács István vezette tihanyiaknak új csapatuk volt, kicsit nehezen álltak össze, de ők voltak az egyetlenek, akik az első félévben le tudták győzni a Polányt (ráadásul magabiztosan, 5:0-ra), így várható volt, hogy tavasszal a legmagasabbra törnek.

Így is lett. Az éllovas rosszul rajtolt, az első három idei fordulóban kétszer is ikszelt, később pedig alulmaradt a Badacsonytomaj és a Nemesszalók ellen. A végső döfést azonban nem ez, hanem a Tihany vendégeként elszenvedett 8:0-s vereség jelentette. A félszigetiek ellenben szépen meneteltek, a csapat remekül összeállt, és ugyan a tavaszi harmadik körben a Nemesszalóktól ők is kikaptak, a folytatásban már csak egyszer veszítettek pontot és megérdemelten gyűjtötték be a bajnoki címet.

A második az előző idényben harmadik Magyarpolány lett, a harmadik helyen pedig a tavalyi ezüstérmes Ősi PSK végzett.

Az óriásölő Nemesszalók futott be negyediknek, megelőzve a Pápateszért, a Badacsonytomajt és a Szentantalfát.

A következő idényben megint új helyzet áll elő, hiszen az első két helyezett minden bizonnyal egy osztállyal feljebb folytatja szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!