Sport

2017.03.23. 21:00

Tavaszi lendületben a Perutz

Pápa - Továbbmenetel a tavaszi megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban a Perutz FC. A pápaiak legutóbb 9:0-ra ütötték ki Devecsert idegenben. Ezenaz összecsapáson gólpasszt adott, valamint gólt is lőtt Szalai Gábor, a Perutz rutinos középpályása, akit a csapat sikereiről, a saját szerepéről, illetve a következő feladatról kérdeztünk.

Polgár Szilárd

- A Devecser ellen már a huszadik perc környékén betaláltunk. Marton Miklós vezetőedző azt kérte a szünetben, hogy jobban koncentráljunk és pontosabban játszunk. Igaza volt, és így a második félidő gálaelőadás lett. Kár, hogy a két számjegyű siker nem jött össze - nyilatkozta a Naplónak Szalai Gábor.

- Ahogy mondani szokták, ez már gombócból sem kevés. Ennyire gyenge volt a Devecser, vagy a Perutznak jött ki igazán a lépés?

- A tavasz folyamán ez volt a negyedik mérkőzésünk, és szerintem a bajnokságban eddig itt nyújtottuk a legjobb teljesítményt. Lendületesen és folyamatosan játszottunk, jól támadtunk le, nem utolsó sorban pedig a taktikai elemeket is megvalósítottuk. Egyedül a helyzetkihasználással volt baj az első félidőben.

- Tavasszal a középpályán számít rád Marton Miklós. Hogyan érzed magad a régi-új szerepkörben?

- Mivel a Perutz védelmét télen sikerült megerősíteni, tavasszal már a középpályán kapok lehetőséget. Sokkal jobban érzem magam itt, hiszen többet vagyok játékban. Úgy látom, a középpályán eléggé masszívak vagyunk, hiszen Somogyi Richárd és Baldauf Konrád is komoly NB III-as múlttal rendelkezik. Könnyű mellettük játszani, és szerintem jól megértjük egymást a pályán, ráadásul kispályán többször is játszottunk így együtt.

Szalai Gábor (labdával) jól érzi magát a középpályán, szeretné gólokkal is segíteni a Perutzot
Fotó: Polgár Szilárd

- Amikor Ausztriában légióskodtál, középpályásként kétszer is házi gólkirály voltál. Az utóbbi két Perutz-találkozón már gólt lőttél, kapufát szereztél, valamint három gólpassz is fűződik a nevedhez.

- Szeretek gólt lőni, a Devecser ellen szabadrúgásból találtam be a hálóba. A kapufát ért lövésemet igazán sajnálom, mivel ha bemegy, az sokkal szebb gól lett volna. Volt még ziccerem, de azt sajnos elkapkodtam és fölé lőttem.

- Sorra nyeritek tavasszal a meccseket, ám a rivális Balatonfüred is hibátlan.

- Elég erős a keretünk, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot. A Balatonfüred és a Perutz mögött óriási a szakadék, ez a két együttes a megyei első osztályban kimagaslóan erős. Minden meccsen nyerni szeretnénk, azonban a tavaszi tizedik fordulóban a fürediek ellen lesz az igazi erőpróba, ott meg kell verni őket.

- Úgy hírlik, kisebb sérüléssel bajlódsz. Mi a probléma?

- A Tihany elleni mérkőzésen kaptam a lábamra egy rúgást, le is kellett cserélni. A térdsérülésem miatt a múlt hétfőn nem edzettem, kedden pedig csak kocogtam. Most csontkovácshoz járok, úgy vélem, ez jó döntés volt, mert sokkal frissebbnek érzem magam. A heti tréninget már végigcsináltam, remélem, kezdő leszek szombaton.

- Amikor a mumus Úrkút látogat a Perutz Stadionba. Nyerni kell, nincs mese.

- Szeretnénk visszavágni az Úrkútnak a Pápán elszenvedett tavalyi vereségért, és persze jó lenne kiszolgálni a szurkolóinkat. Az Úrkút masszívan védekezik, képzett és rutinos játékosaik vannak, biztos vagyok benne, nem elégszenek meg a döntetlennel, Pápán is nyerni akarnak. Nehéz lesz feltörni őket, de szerintem hazai pályán kötelező számunkra a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!