Sport

2016.03.12. 17:03

Meleg volt a vége, csak egy góllal nyert az MVM

Eperjes – Ugyan szinte végig vezetett az MVM Veszprém utolsó alapszakaszbeli SEHA-Liga férfi kézilabda mérkőzésén, ám a hajrában a Presovot nem sok választotta el a bravúros pontszerzéstől.

B. Virág Rita

Presov-Veszprém

25:26 (12:15)

Eperjes, 1000 néző. V.: Mosorinski, Pandzic (szerbek). Tatran Presov: Chupryna – Cip 1, SADOVY 5, Urban, KOPCO 4, Rabek 3, Hrstka 2. Csere: Vernarsky (kapus), Peskov 2, KROK 5, Pekar 1, Wilga, Sarpataky, Furlan 2 (2).  Edző: Trtik Ratislav. MVM Veszprém: Alilovic -  Gulyás 4, Guardiola 2, Schuch, Terzic 1, PALMARSSON 8, Iváncsik 2 (1). Csere: Mikler (kapus), Sulic, LÉKAI 6, Nilsson 1, Ugalde 2. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: –, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Utolsó alapszakaszbeli mérkőzését vívta az MVM Veszprém férfi kézilabda együttese a SEHA-Ligában. Három fiatalt nevezett a találkozóra Javier Sabate, az újonnan megválasztott magyar szövetségi kapitány, Varjú, Szita, és Füzi került a keretbe. Pihenőt kapott viszont Ilic, Marguc, Nagy, Sliskovic valamint Chema is.

Soha nem látott felállásban lépett pályára a magyar bajnok, amelynek első gólját Palmarsson szerezte. A 6. percig rendre egyenlített a Presov, először Iváncsik hetesére nem érkezett válasz, így Lékai találata után 2:4 állt az eredményjelzőn. Az eperjesiek azonban bátran kézilabdáztak és a 11. percre újra egyenlő volt (4:4).

Palmarsson ismét vezetéshez juttatta övéit, kétszer is Chyupryna kapujába bombázott, de a Presov szívósan tapadt, jól használta ki a nem túl acélos veszprémi védelem hibáit (17. perc: 7:7). Palmarsson nagy kedvvel játszott, már a negyedik góljánál tartott, majd remek labdaszerzés után sikerült 10:7-re ellépnie a vendégeknek (20. perc). Meg kell jegyeznünk: Ugaldet a jobbszélen vetették be, aki ezen az oldalon is képes volt a gólszerzésre.

Azonban nem sokáig örülhettek a bakonyi szurkolók, mert a 25. percben újra ikszre állt a meccs (11:11). A veszprémiek hatosfala nem a megszokott tűzben égett, a szlovákok pedig vérszemet kaptak és nagy erőket mozgósítva támadták Alilovic kapuját.

Persze az MVM nem hagyta annyiban a dolgot, igyekezett felpörögni, s ennek eredményeként a szünetre sikerült 15:12-es előnyre szert tennie.

Fordulás után Lékai növelte a különbséget négyre (12:16). Schuch és Terzic egyre jobban irányították a védelmet, de elöl több apró hiba is becsúszott, így képtelen volt komolyabb differenciát kidolgozni a Veszprém. Mikler jókor fogta meg Krok ziccerét, nem tudott felzárkózni a Presov egy gólra, az ellentámadás végén viszont Gulyás ziccere a kapuban landolt, a 47. percben 19:22 volt az állás.

Az MVM Veszprém (pirosban Mirsad Terzic) a hajrában nagyon leeresztett, így a szlovák bajnoknak sikerült a felzárkózás 
Fotó: Ary György

Furlan hetesével indult a hajrá, majd Krok bombázott Mikler kapujába (52. perc: 21:23). Palmarsson és Lékai nem hagyta belelkesedni a házigazdákat (21:25). A szlovákok mindent megpróbáltak, igyekeztek közelebb férkőzni a nagy nevű riválishoz, Sadovy és Pekar újra kettőre faragta a hátrányt, de jött megint Palmarsson (57. perc: 23:26). Miklernek esélye sem volt Sadovy átlövésével, a túloldalon viszont Nilsson rontott, így újra a szlovákok támadhattak. Érthetetlen módon azonban egyáltalán nem siettek, s ez azt jelentette, hogy Cip első találata ellenére a Veszprém megnyerte a mérkőzést 26:25-re.

Az újabb siker azt jelenti, hogy az MVM Veszprém veretlenül nyerte meg a SEHA-Liga alapszakaszát, amely rendkívüli teljesítmény. Javier Sabate tanítványai szerdán már a magyar bajnoki rájátszásban érdekeltek, akkor a Csurgó látogat a Veszprém Arénába.

Ratislav Trik: - Megpróbáltuk kihasználni, hogy a Veszprém több meghatározó emberét is pihentette. Úgy gondolom, céljainkat elértük, a fiatalokat is szerepeltetni tudtam. aki jó játékkal hálálták meg a bizalmat.

Javier Sabate: - A védekezésünk jó volt, a kapusaink fontos pillanatokban védtek, azonban a támadójátékunkkal nem lehetek maradéktalanul elégedett. Guardiola és Gulyás viszont dicséretet érdemel, előbbi napról, napra egyre jobban érzi a játékot, utóbbi pedig remekül tért vissza hosszúra nyúlt sérüléséből. Most kezdődik a szezon legfontosabb része, keményen dolgozunk, hogy céljainkat elérjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!