Sport

2016.06.03. 19:05

Tarjánban harcolnak

Veszprém - Szombaton 18 órakor Salgótarjánban tesznek pontot a bajnokság végére a veszprémiek.

Piltman-Horváth Barbara

A férfi kosárlabda NB I/B bajnokságának utolsó mérkőzését vívja a veszprémi csapat a Konecranes-Salgótarjáni KSE otthonában. Az egálra álló párharcot szombaton döntik el a felek.

Mindenkire szükség lesz, Sipos (fehérben) is nagyot játszhat Fotó: Penovác Károly

- Remélem, hogy az utolsó felvonásban felülkerekedünk a nehézségeinken, és a srácok egymásért is játszanak majd - mondta Mérész Csaba vezetőedző. - Motiváltan, nagy kapacitással és akarattal szándékozunk pályára lépni. Csapatként kell küzdenünk, fontos lenne kihasználni a rivális hibáit és megingásait. Lényeges, hogy minél tovább domináljunk, mert amíg bírjuk erővel, nincs gond, ám mostanság a hajrákra elfáradunk. Akkor pontatlanná válunk, nem járatjuk türelmesen és precízen a labdát. Figyelnünk kell a védekezésünkre, nem szabad, hogy a tarjániak könnyű kosarakat szerezzenek. Szoros, kemény csatára számítok. Bízom benne, hogy a sportolóim tiszta fejjel állnak a mérkőzéshez, élvezni fogják a játékot, mert ha görcsösek lesznek, akkor nem hoznak jó döntéseket.

A lélektani előny a veszprémieknél van, hiszen nekik sikerült egyenlíteni a párharcban. Innen már csak egy karnyújtás a bronzérem - szombaton minden kiderül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!