Sport

2016.06.28. 11:52

Szombaton Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között

Szombaton immár 34. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között.

A szervezők keddi, siófoki sajtótájékoztatójukon elmondták: a népszerű szabadidős eseményre ezúttal is ezreket várnak, hogy teljesítsék a két part közötti 5200 méteres távot. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet majd szombaton 7 óra és 13.30 óra között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás. Az idén is a biztonság a fő jelszó, így mintegy 140-150 vitorlásból, csónakból és hajókból álló úszófolyosó segíti majd a résztvevőket a vízen. Az esemény történetében eddig három alkalommal fordult elő, hogy sikerült túlszárnyalni a tízezres álomhatárt, tavaly pedig több mint nyolcezren vállalták a kihívást.

A mezőny legnagyobb részét, több mint 90 százalékát ezúttal is azok az amatőrök alkotják majd, akik hetekig, hónapokig készülnek erre az erőpróbára, és ismét várnak sportembereket a világ minden tájáról. Újra eljön a többszörös hosszútávúszó világrekorder, Mányoki Attila, valamint korábbi és jelenlegi válogatott úszók, vízilabdázók, triatlonisták is rajthoz állnak. A két korábbi klasszis ökölvívó, Erdei Zsolt és Kovács Kokó István ugyancsak jelezte részvételi szándékát.

A Magyar Honvédség egy csaknem háromszáz fős Úszó Erőddel készül, immár 15. alkalommal, a jogászok pedig másodszor vágnak neki közösen a magyar tengernek.

"A Balaton-átúszás nem verseny; az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát és teljesítse a kitűzött célját. Csaknem kétezer ember dolgozik azért, hogy az idén is minden rendben legyen" - fogalmazott a szervezőbizottság elnöke, Szántó László.

Az időjárási előrejelzések kedvezőek, de a végső döntést - a hagyományokhoz híven - csütörtökön kora délután, a meteorológusokkal és a vízi-rendészet vezetőivel történt egyeztetés után hozzák meg a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!