Sport

2017.02.22. 13:09

Szívproblémát diagnosztizáltak a füredi játékosnál

Megyei körkép - Hétvégén rajtol a labdarúgó megye I tavaszi idénye. Megmutatjuk, hogyan változtak a csapatok játékoskeretei a bajnoki szünetben. Első rész.

Horváth Gábor

Balatonfüredi FC (1.)

A legkedvezőbb helyzetből a Füred várja a tavaszi rajtot, persze ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy hátradőlhetnek a Balaton-partiak. A csapat nagyon egyben volt az ősszel, s úgy tűnik, a télen tovább erősödött, ugyanakkor Beszédes Sándor tanítványainak mindössze egy pont az előnyük a tabella élén. A BFC a mezőny egyetlen veretlen tagja. Érdekesség, hogy a fürediek külföldről is erősítettek, Vas István és Imre István Erdélyből érkezett. Aranyi János eligazolt volna, ám szívproblémát diagnosztizáltak nála, így egyelőre abbahagyta a futballt.

Távozott: Hahn Gergő, Tóth Péter, Szalkai Gábor, Aranyi János (utóbbi kettő szünetelteti pályafutását).

Érkezett: Lattenstein Norbert, Pálfi Róbert, Fekete István, Tóth Levente, Csontos Krisztián, Vörös Milán, Majer Márk, Vas István, Imre István.

Pápai Perutz FC (2.)

A Marton Miklós vezette pápaiak szerezték a legtöbb és kapták a legkevesebb gólt. Tizenöt őszi meccsükből tizennégyet megnyertek, az egy elveszített viszont fájó, hiszen hazai pályán kaptak ki a legnagyobb rivális balatonfürediektől. A bajnoki címre hajtó alakulat támadója, Venczel Zoltán bombaformában játszott az első fél évben, 29 találattal vezeti a góllövőlistát, összehasonlításképpen eggyel többször volt eredményes, mint a harmadik helyen álló Úrkút SK.

A Perutz FC mindent megtesz majd az előzés érdekében, a pápaiak bajnokságot nyernének Fotó: Penovác Károly

Távozott: Nagy Zoltán.

Érkezett: Domján Roland, Böröczky Bálint, Udvardi Mózes, Tóbiás Zoltán, Szedlacsek Balázs.

Úrkút SK (3.)

Az Úrkút nemcsak becsülettel helytáll a városi csapatok mögött, hanem képes megszorongatni is őket. A korábbi sokszoros bajnok akár a mérleg nyelve is lehet a bajnoki cím eldöntésénél, de ez még messze van. Garai Péterék sok gonddal küszködtek az őszi szezonban, ha sérültjei felépülnek, a csapat még izmosabb lehet.

Ami a maródiakat illeti: Korpos továbbra is harcképtelen, Tróbert már edz, Lang és Pávlicz egész télen sérüléssel bajlódott

Távozott: -.

Érkezett: Horváth Roland, Kuti András, Temesi Bence.

Balatonalmádi SE (4.)

Az Almádi Hoffer Levente személyében alapemberét veszítette, de a csapat így is egységes, amelyet felkészülési eredményei is mutatnak. Varga Tamás fiai bárkire veszélyesek lehetnek és ha jól jön ki a lépés, akár a dobogóra is eséllyel pályázhatnak.

Távozott: Hoffer Levente, Petróczi Márton, Juhász Tamás.

Érkezett: Lendvai Károly, Újvári Gábor.

A balatonfürediek remek őszt produkáltak, egyszer sem kaptak ki, ugyanakkor előnyük csupán egy pont a pápaiakkal szemben. A bajnoki cím valószínűleg e két csapat között dől majd el Fotó: Penovác Károly

Tihanyi FC (5.)

Az újonc Tihanyi FC - nem váratlanul - egészen remek első fél évet produkált, a gárda tetszetős, modern és eredményes focit játszott. Lukács István jó kis csapatot rakott össze, amely a bajnoki szünetben nem sokat változott. A félszigetiek, a korábban Tapolcán dolgozó Viski László személyében a szakmai stábba is igazoltak a télen.

Távozott: Kovácsfi Barna, Varga Martin, Újvári Gábor.

Érkezett: Kovács Olivér, Csik Zsolt.

Ajka Kristály (6.)

Az ajkaiak az első fél évben vegyítették a meglepő sikereket a váratlan vereségekkel. Több a távozó, mint az érkező, így a létszám közel van a kritikus szinthez. Az előjelek tehát nem túl jók, de hasonló volt a helyzet a nyár végén is, Sipos Tamás fiai mégis remekül rajtoltak.

Távozott: Udvardi Mózes, Kovács Kálmán, Schönberger Gábor. Érkezett: Süle Norbert.

Fűzfői AK (7.)

A FAK kerete papíron nem sokat változott, azonban Horváth Ferenc edzőnek nem lesz könnyű dolga tavasszal (sem). Több játékosát is külföldre szólít a munkája, a csapat egyik alapemberét, Espár Csabát pedig műteni kell keresztszalag-szakadása után. Ő valószínűleg ebben a szezonban már nem is lép pályára. Távozott: -. Érkezett: Kovács Kálmán, Káldosi Attila.

Várpalotai BSK (8.)

A Pencz Norbert által irányított várpalotaiak kerete némileg átalakult. A VBSK biztos középcsapat volt az ősszel, az előjelek alapján ebben nem valószínű változás. Távozott: Szekér Tamás, Zelenka Martin, Ferencz Tamás, Kalapács Ádám. Érkezett: Kustán Tamás, Közép Gergely, Bálint Zoltán.

Az idei első fordulóban az éllovas balatonfürediek vasárnap az Öskü otthonában szerepelnek, míg a Pápa otthon kezd a Cseténnyel szombaton. Az Úrkút SK szombaton a Várpalota vendége lesz (Pétfürdőn), az Almádi másnap Gyulafirátótra látogat. Szombaton Tihany-Kristály derbit rendeznek, a FAK Füreden fogadja a Magyarpolányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!