Sport

2017.06.20. 13:30

Színvonalas lovas viadalt rendeztek Pápán

PÁPA Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezett pénzdíjas díjugrató versenyt a Pápai Lovas Club SE az egykori Vasas-sporttelepen.

Haraszti Gábor

Kocsis László versenyigazgató elégedett volt a megmérettetés színvonalával, bár mint mondta, több verőhiba és ellenszegülés volt, hiszen még nagyon a szabadtéri évad elején járunk.

- Összesen 122 startunk volt, ez jó számnak mondható. Nemzetközi tapasztalattal rendelkező lovasok is nyeregbe pattantak. Pápai színekben két induló volt, a kezdő lo- vasok kategóriájában Halász Krisztina második lett, míg 120 centiméteren Czuczai Natália kilencedik helyen zárt. Sajnos Boda Sára és Tóth Gergely lova is megsérült, így ők nem tudtak elindulni. Szerencsére az eső ellenére kifogástalan volt a talaj, nem volt mély. A pálya kialakítása sem volt nehéz, így mindenki pozitív élményekkel utazhatott haza - fogalmazott Kocsis László.

A díjugrató versenyen nemzetközi tapasztalattal rendelkező lovasok is nyeregbe pattantak Fotó: Haraszti Gábor

A versenyigazgató megjegyezte, hagyományteremtő szándékkal hívták életre a versenyt, így bízik benne, hogy a tapasztalatokat levonva jövőre folytatódik a megkezdett sorozat, és egy még sikeresebb versenyt tudnak majd megrendezni.

További megyei eredmények: Merényi Réka Panna (Pauer LK, R100-as kategória, 3. hely), ifj. Szilágyi László (Várkapitány LTE, R110-es kategória, 1. hely), Unger Fanni (Somló TL Egyesület, R135-ös kategória, 1. hely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!