Sport

2016.05.29. 19:39

Szétesett az FC Ajka

Ajka, Balmazújváros - Semmi esélye nem volt a mindössze 15 játékossal utazó, szétesett FC Ajkának a labdarúgó NB II hétvégi fordulójában. A már kiesett csapatot modern focival győzték le.

Horváth Gábor

Balmazújváros-FC Ajka 4:1 (3:0)
Balmazújváros, ezer néző. V.:
Balmazújváros: Gazsi – Bokros, Papp, Rus, Németh – Sigér (Farkas II, 63.), Kovács M. (Hadházi, 27.), Kovács Á. - Zsiga, Pintér (Nagy, 60.), Varga. Megbízott edző: Pacaj Szergej. FC Ajka: Jánosa – Pál, Jagodics, Pákai, Zámbó – Petneházi (Szöllősi, 52.), Horváth, Nagy (Lattenstein, 60.) - Stieber (Major, 72.), Sóron, Kollega. Edző: Lengyel Ferenc.

Különböző okok miatt mindössze 15 játékossal érkezett az FC Ajka a mérkőzésre.

10. perc: Eladott ajkai labda után Zsiga végezhetett el 30 méterről szabadrúgást, nagy erejű lövése a bal felsőben landolt, 1:0.

31. perc: Ismét egy eladott vendéglabda után a jobbról érkező beadást Varga közelről a kapu jobb oldalába helyezte, 2:0.

40. perc: Zsiga végzett szabadrúgást a 16-os oldalvonaláról, az alapvonal közeléből és nagy erővel a léc alá lőtt, 3:0.

47. perc: Nagy buktatta a 16-oson belül Némethet. 11-est, a büntetőt Kovács Á. Értékesítette, 4:0.

72. perc: A két csereként beállt játékos hozta össze az ajkaiak szépítő gólját. Az egy perccel korábban beállt Major húzott el a bal oldalon, beadását Lattenstein fejelte a kapu bal oldalába, 4:1.

Az enerváltan játszó FC Ajka ellen könnyen szerzett négy gólos vezetést a fiatal balmazújvárosi csapat. A cserék után javult a vendégek játéka, de ez csak szépítésre és kapufára volt elég.

Pacaj Szergej: - Utolsó hazai mérkőzésünk volt, négy fiatal is játszott a csapatunkban. Nagyon örülök, hogy biztosan megnyertük a találkozót.

Lengyel Ferenc: - Morálisan és mentálisan szétesett csapatunk nem tudott ellenállni a modern focit játszó gyors ellenféllel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!