Sport

2015.05.14. 13:32

A pápai kosarasok szeretnék felvenni a kesztyűt az MTK-val

Nem a tudással van a baj, inkább a keménységgel. Ha idegenben nyerni szeretnénk, fel kell venni a kesztyűt ellenfelünkkel. Hangsúlyozta Vajda József, a Motax Concordia KC Pápa vezetőedzője.

B. Virág Rita

A férfi kosárlabda NB I/B-ben az 5–8. helyért zajlik a rájátszás. A Pápa az MTK Törökbálinttal csatázik, a párharc két győztes mérkőzésig tart. Aki jobb lesz, az a következő körben az 5–6. helyért játszhat, a vesztes a 7–8. helyért folytathatja.

Az első összecsapáson Pápán az MTK 96:84-re nyert úgy, hogy a hazaiak három negyeden át vezettek.

– Sajnálom, hogy az utolsó negyedben nem tudtuk megőrizni az előnyünket. Azt gondolom, bebizonyítottuk a rájátszásban, hogy nem a tudásunk hiányos, sokszor keménységben nem tudjuk felvenni a versenyt – fogalmazott Vajda József.

A pápai kosárlabdázók szeretnének visszavágni az MTK-nak (Fotó: Penovác Károly)

A szakvezető szerint az MTK Törökbálint egyik legnagyobb erőssége a harcosság.

– Rakkolós, hajtós, kemény csapat az övék. Nekünk is muszáj lesz felvenni a kesztyűt, ha harmadik mérkőzést szeretnénk – nyilatkozta a tréner.

Arra a kérdésre, hogy Simon László, aki nyártól Veszprémbe igazol, pályára lép-e még a Pápa színeiben, Vajda József nem tudott válaszolni. A tréner úgy nyilatkozott, ez a klubvezetés dolga, majd ők eldöntik, hogy játszhat-e az MTK ellen. Vajda edző elmondta még, Hadnagy a héten betegeskedett, de reméli, számíthat rá pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!