Sport

2017.06.26. 18:10

Szépen zárták a szezont a herendi tornászok

HEREND - Két versenyen, több korcsoportban is szépen helytálltak a közelmúltban a herendi Ken-guru TC tornászai.

Horváth Gábor

A budapesti FTC Albert-kupán több mint háromszáz versenyző mérte össze tudását. A herendi Kenguru TC tornászai közül az óvodások az I. szabad korcsoportban az ötödik helyet szerezték meg.

A csapat tagjai: Csizmadia Boróka, Gángó Virág, Illés Nóra, Solymosi Dorka, Szabó Lara. A II. szabad korcsoportban még előkelőbb helyezés jutott a herendieknek, a Budai Virág, Magasházi Natasa, Ujhelyi Luca, Süle Dominika összeállítású együttes a második pozícióban zárt.

A (fotónkon balról) Budai Virág, Magasházi Natasa, Ujhelyi Luca és Süle Dominika alkotta csapat ezüstérmet szerzett a fővárosi FTC Albert- kupán. A hölgyeket Király Béláné és Király Alexandra készítette fel   Fotó: Kenguru TC

A IV. szabad korcsoportos lányok - Matuszek Csenge, Vasmatics Vanda, Szabó Lilla, Rózsa Luca - a dobogó harmadik fokára állhattak.

A kupa keretein belül idén is megrendezték a Jövő Tornászbajnokai Nemzetközi Tornaversenyt, amelyen minden eddiginél több hazai és külföldi induló akadt.

A Kenguru TC-t Ujhelyi Luca képviselte, aki a nagyon erős mezőnyben szépen helytállt, és mindössze két tized ponttal lemaradva az érmes helyről, hetedikként zárta a versenyt.

A herendiek a Magyar Tornaszövetség Országos Zsebibaba Bajnokságán - szintén a fővárosban - három csapattal és egy egyéni versenyzővel indultak.

Az óvodások (Szabó Lara, Illés Nóra, Solymosi Dorka, Nácsa Sarolta, Králik Zara) nagyon szép versenyzéssel a középmezőnyben, 8. helyen végeztek. Egyéniben Ujhelyi Luca a II. korcsoport közel harmincfős mezőnyében fantasztikus teljesítménnyel bronzérmet szerzett.

A IV. korcsoportos herendi együttes (Szabó Lilla, Rózsa Luca, Vasmatics Vanda, Matuszek Csenge) erős vetélytársak között az ötödik helyet szerezte meg.

A II. korcsoportosok közel húsz csapatból lettek negyedikek.

Az egyesület szép eredményekkel zárta a tavaszi versenyszezont.

A fiatalokat Király Béláné és Király Alexandra edzők készítették fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!