Sport

2016.07.26. 19:15

Bécsi Nikolett jó szokásához híven a legjobbak közé küzdötte magát az Európa-kupán

Kolozsvár, Veszprém - A Romániában megrendezett taekwondo Európa-kupáról is szépen csillogó érmekkel tért haza Bécsi Nikolett.

Bényi Kálmán

A háromnapos viadalon Nikolett egyedüliként képviselte a dunántúli régiót a magyar válogatottban. Az első nap még Vajky Lászlóval együtt, edzőként segítette a nemzeti csapatot, másnap azonban már versenyzőként is tatamira állt.

Bécsi Nikolett arany-, ezüst- és bronzérmet is szerzett Fotó: Vajky László

Vajky edző Bécsi teljesítményéről elmondta: - Ez a verseny, mint utolsó megmérettetés, levezetése is volt a féléves harcnak, ami kicsit szabadabbá is tette Niki taktikai munkáját. Az egyik utasításban az ösztönös, reflexszerű támadásokat kértem, ami egy bizonyos technikai szint felett gyors, az ellenfeleknek kiszámíthatatlan, ezért rendkívül hatékony és eredményes. A verseny ideje alatt szinte elviselhetetlen kánikula tombolt. A légkondicionáló berendezést a verseny kezdetén kapcsolták be, és többórás késéssel lehetett csak érezni a hatását, ezért, aki a nap elején került versenybe, annak komoly megpróbáltatást jelentett az izzó arénában küzdeni. Tanítványom szerencsére, már megszokott módon, a legjobbak közé küzdötte magát. A formagyakorlat versenyszámban egy lengyel ellenfelével szemben magabiztos, kiváló produkciót nyújtott, de szoros pontozással elvesztette a negyeddöntőt, így a harmadik helyen végzett. A délutáni küzdelemben már egészen a döntőig jutott, ahol egy hazai versenyzővel szemben, kiélezett csatában maradt alul, és így egy szépen csillogó ezüstérmet akasztottak a nyakába. A harmadik nap az aranyéremért állhatott sorba és léphetett a dobogó legmagasabb fokára.

A magyar taekwondo-válogatott minden idők legjobb, világversenyeken jegyzett eredményét érte el. Öt edző, köztük Vajky László az Európa-kupa legeredményesebb csapatának járó díjat vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!