Sport

2016.12.08. 21:11

Szépen csillogó birkózóérmek

Veszprém - Többek között egy diákolimpiai bronzot és egy magyar bajnoki ezüstérmet szereztek a Veszprémi Dózsa SK birkózói az elmúlt hónapokban.

Horváth Gábor

A dózsások eredményes szezont tudhatnak maguk mögött, több versenyzőjük is remek eredményt ért el az őszi versenysorozatban.A tatabányai területi bajnokságokon a diák II 42 kg-os kategóriában induló Kis Attila fantasztikusan szerepelt, mind az öt mérkőzésén tusgyőzelmet aratott, így magabiztosan szerzett aranyérmet.

Eredményes birkózók. Fotónkon a hátsó sorban, balról: Izsák Károly, Krebsz Martin, Faragó Zsolt. Elöl: Szabó Tamara és Kis Attila Fotó: Wolf Attila

A serdülők plusz 100 kg-os mezőnyében Krebsz Martin képviselte a veszprémi színeket. Ő szintén nagyon ügyes volt, a döntőben óriási csatában, végletekig kiélezett meccsen alulmaradt, a dobogó második fokára állhatott.Szentesen rendezték a leány diák országos bajnokságot. A Veszprémi Dózsa SK fiatalja, Szabó Tamara szépen helytállt élete első országos megmérettetésén. Nem sikerült kivívnia a továbbjutást, de számára ezúttal elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél.

A serdülő diákolimpia országos döntőjének Tatabánya adott otthont. Krebsz Martin szépen menetelt a versenyen, három mérkőzését is magabiztosan nyerte meg, az elődöntőben azonban megállásra késztette meglehetősen passzív ellenfele. Az egy ponttal alulmaradó dózsás birkózó ezzel bronzérmet szerzett.Az év egyik utolsó nagy utánpótlásversenyét, a serdülők szabadfogású országos bajnokságát Tiszakécskén rendezték. Erre a megmérettetésre a tatabányai diákolimpián, valamint a szigetszentmiklósi rangsorversenyen lehetett indulási jogot szerezni.

A bajnokságon 39 szakosztály közel másfél száz versenyzője lépett szőnyegre. Krebsz Martin ezúttal is magabiztosan szerepelt, s egészen a fináléig jutott, ahol alulmaradt ferencvárosi vetélytársával szemben.Így kötöttfogású országos bronzérme után szabadfogásban ezüstérmet akasztottak a nyakába.A dózsás birkózókat Faragó Zsolt és Izsák Károly edző készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!