Sport

2017.08.11. 18:55

Szép hazai helyezések is születtek pénteken

BALATONFÜRED Pénteken folytatódott a masters- világbajnokság nyílt vízi programja, amelynek a Tagore sétány előtt kiépített pálya ad otthont.

Horváth Gábor

Beszámoltunk róla, csütörtökön rajtolt a 17. FINA masters-világbajnokság balatonfüredi programja, amelynek keretében az úszástól már visszavonult sportolók mérik össze tudásukat a nyílt vízen.

A versenyeken mintegy másfél ezren indulnak Fotó: Pesthy Márton

A táv mindegyik korcsoportban három kilométer. Az első napon az 55 és 69, a 60 és 64, a 65 és 69, a 70 és 74, a 75 és 79, a 80 és 84, valamint a 85 és 89 év közöttiek ugrottak vízbe. Utóbbi kategóriában ketten indultak, az egyaránt 1932-es születésű ausztrál John Davey, valamint az amerikai Steve Mullins versenyzett egymással. A futam az ausztrál sikerét hozta, aki három perccel előzte meg valamivel idősebb vetélytársát. Pénteken fiatalabbak voltak soron. Ami a magyar eredményeket illeti, a 40-45 év közötti férfiaknál Kalaus Valter ezüstérmet ünnepelhetett, a hölgyeknél Venczel Kincső nyolcadik lett. A 45- 49-es csoportban Szokol Dianna lett második. Szombaton elvileg folytatódik a program, ám ha nem lesz megfelelő az időjárás, vasárnapra halasztják a legfiatalabb korosztályok futamait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!