Sport

2017.06.14. 14:30

Szeniorok érmei - Benes Magdolna új országos csúcsa

ZAMÁRDI - Négy veszprémi sportoló is részt vett a balatoni településen rendezett szenior atlétikai országos versenyen. Remek eredményekkel tértek haza.

B. Virág Rita

A huszadik alkalommal megrendezett nemzetközi veterán atlétikai viadalról, a Dobribán Géza-emlékversenyről Gosztolai Mária úgy tért haza, mint a legeredményesebb női versenyző.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója ugyanis megnyerte a W70 kategóriában az antikdiszkosz-versenyszámot 17,88 méterrel, és második lett diszkoszvetésben (25,86), valamint súlylökésben (9,16). Ezenkívül a szervezők megjutalmazták egy díszes trófeával, amit a leg-eredményesebb női atléta vehetett át.

Benes Magdolna négy számban tette próbára tudását a W60-as korcsoportban. Kalapácsvetésben a dobogó tetejére állhatott fel 36,63 méterrel. A dobóötpróbán pedig ezüstérmet érdemelt ki úgy, hogy nehézkalapács-vetésben új országos csúcsot ért el (14,82 méterrel). Az ötpróbán belül súlylökésben 8,50 métert, diszkoszvetésben 18,48-at, gerelyhajításban 15,57-et teljesített. Dobókörbe állt még antikdiszkosz-vetésben, ahol 14,70 métert, és nyeleslabda-hajításban, ahol pedig 19,95 métert ért el, és persze ezeket a számokat is megnyerte.

Borbély Gáborné Marianna távol- és hármasugrásban jeleskedett. Előbbi számban 379 centimétert ugrott és második helyen végzett, utóbbiban viszont mindenkit maga mögé utasított korcsoportjában (W50) a 770 centiméteres eredményével.

Pallai Gyula az M85-ös kategóriában 100 méteren állt rajthoz, 23 másodperces eredményével pedig aranyérmet érdemelt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!