Sport

2016.07.14. 14:15

Százöt 1975 előtti autókülönlegesség szelte át megyénket a Peking-Párizs Maratonon

Veszprém - Először vonulhatott át a hatodik alkalommal kiírt verseny mezőnye országunkon - de nem utoljára.

Heffler Péter

Ahogy korábban már megírtuk, hétfőn Veszprém megyén is áthaladt, a verseny történetében országunkat először érintő Peking-Párizs Maraton százöt autóritkaságból álló mezőnye. A négykerekűek szerelmesei Öskün, Szentgálon, Kislődön és Vigántpetenden csodálhatták meg a különlegesebbnél különlegesebb vasakat , melyek között - a teljesség igénye nélkül - dübörgött 1975 előtt gyártott Aston Martin, Bentley, Chevrolet, Rolls Royce, de még számtalan BMW, Lancia vagy éppen Volvo is, hogy az 1917-es LaFrance Tourer Speedstert vagy az 1915-ös és 1925-ös American LaFrance-t már ne is említsük.

(Fotó: Penovác Károly)

A vasárnap véget érő verseny tizennégyezer kilométeres távjának nagy része - melyen naponta akár hatszáz kilométer is várhat a sofőrökre - rendre ralis futamok gyorsasági etapjaiul szolgálnak. A fő hangsúly azonban mégsem a sebességen van a Peking- Párizs Maratonon, ugyanis ebben a sportágban az előre megadott időt legjobban megközelítő páros végezhet az adott szakaszok élén.

(Fotó: Penovác Károly)

A túraverseny helyi szakaszainak megálmodását a Laroco Motorsport Egyesület végezte, amelynek nevéhez fűződik a térség raliversenyeinek lebonyolítása is. - Az elmúlt két alkalommal Szlovákián haladt át a mezőny, és a helyi rendezőknek köszönhetően ránk is felfigyeltek a főszervezők, mondván, szép tájakkal rendelkező, gyönyörű ország lévén nem maradhatunk le az útvonalról - mondta Lakatos Róbert, a Laroco Motorsport Egyesület elnöke.

(Fotó: Penovác Károly)

- Tavaly augusztusban kezdtük el szervezni a közel nyolcszáz kilométernyi magyarországi etap részleteit, és szerencsére nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, így azzal váltunk el, hogy legközelebb ugyanígy, ugyanitt - tette hozzá Lakatos Róbert, aki még elmondta, hogy talán ennél is többet ér a nézők - akik örömmel látogattak ki a Veszprém megyei helyszínekre - véleménye.

(Fotó: Penovác Károly)

 


 

 

 

Programok a sportág szerelmeseinek

A Laroco Motorsport Egyesület a közeljövőben több versennyel is kedveskedik a rali szerelmeseinek, ugyanis gőzerővel készülnek a közel két hét múlva esedékes Székesfehérvár-ralira, de rendeznek még idén Kassa-ralit, és az ő nevükhöz fűződik a Nagyvázsony-kupa, valamint a Mikulás-rali is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!