Sport

2017.03.01. 17:40

Svájci kötelező előtt - Stabilan tartja harmadik helyét a Telekom

Veszprém - A csoport utolsó helyén álló, svájci bajnokhoz, a magyar válogatott irányítót, Császár Gábort is foglalkoztató Kadetten Schaffhausenhez utazik a Telekom Veszprém férfi kézilabda- együttese a Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

Az elmúlt hetekben, a Barcelona elleni hazai fiaskót követően, szépen megindult fölfelé a veszprémiek formája. Ezt jelzi, hogy Kielben történelmi sikert ért el (25:27), majd hazai pályán az örök mumust, a Wisla Plockot is simán elintézte (31:25).

A két győzelemnek és a riválisok papírforma eredményeinek köszönhetően stabilan tartja harmadik helyét a Telekom, de hogy ez így is maradjon, csütörtökön a soron következő Bajnokok Ligája-ütközetet is be kell húznia a Kadetten Schaffhausen otthonában. A papírforma természetesen a veszprémiek mellett szól, főleg annak ismeretében, hogy a svájci bajnok eddig mindössze egyetlen győzelmet szerzett, a Wisla Plockot verte 27:25-re.

A Telekom Veszprém (pirosban Andreas Nilsson) győzni utazik Svájcba, a Schaffhausenhez Fotó: Penovác Károly

A magyar irányító, Császár Gábor igazi vezéregyénisége a csapatnak, a válogatott játékos láthatóan megtalálta a helyét Svájcban. Jelenleg a Bajnokok Ligája góllövőlistáján az előkelő második helyen áll, miután ebben a szezon-ban eddig 71 találatot jegyzett. Legutóbb például a PSG otthonában 34:26-ra végződött ütközeten tízszer volt eredményes. Ezzel a teljesítménnyel pedig bekerült a forduló válogatottjába, ahogy a veszprémiek balátlövője, Momir Ilic is.

És ha már szóba került a veszprémiek szerb-magyar átlövője, mindenképpen meg kell jegyeznünk, az utóbbi két hétben mutatott teljesítményével úgy tűnik, mintha kilábalt volna az őszi, mély gödörből. Ilic a Barcelona ellen még kínlódott, de Kielben varázsütésre magához tért, és végre úgy kézilabdázott, ahogy azt mindig is vártuk tőle. Hétszer mattolta az ellenfél kapusát Németországban, ahogy itthon is hét gólt lőtt a Wisla Plocknak. A balátlövő feltámadására nagy szükségük volt a bakonyiaknak, ám az továbbra is kényes kérdés, hogy csere nélkül meddig bírja erővel. Ilic magasra rakta a lécet megint, ám a franciaországi világbajnokságon jól teljesítő Ligetvári Patrik képes lehet pótolni meccsenként legalább tíz-tizenöt percig. Javier Sabaté vezetőedző makacsul ragaszkodik az elképzeléseihez, és továbbra is jegeli a fiatal tehetséget. Talán a Schaffhausen ellen bizalmat kaphat, nem lesz szükség Ilicre hatvan percen keresztül. Ahogy talán már a jobbátlövő, Ancsin Gábor is szívesen pályára lépne újra a BL-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!