Sport

2015.09.10. 17:46

A Veszprém játékába sok hiba csúszott, de harcolt - A Berlin a világbajnok

Veszprém, Doha – Nem sikerült feltenni a koronát a szereplésre, hosszabbítás után kikapott a Veszprém a Füchse Berlintől a Super Globe-on.

B. Virág Rita

Fuchse Berlin–MVM Veszprém
28:27: (15:13, 24:24, 26:26)

Doha. V.: Stark, Stefan (románok).
Füchse Berlin: STOCHL – Weyhrouck 2, WIEDE 4, Nielsen 3, GOJUN 2, VUKOVIC 2, Petersen 2. Csere: Heinevetter (kapus), Nenadic 4 (1), Jimenez, Elisson 2 (2), Fritz, TÖNNESEN 6, Vrazalic 1. Edző: Erlingur Richardsson.

MVM Veszprém: Mikler – Zeitz 2, Nagy 4, Chema 1, Nilsson 1, Ilic 6 (3), Ugalde 2. Csere: ALILOVIC (kapus), Schuch, Terzic, Palmarsson 1, Marguc, Iváncsik, SULIC 8, Sliskovic, LÉKAI 2. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

A nem hivatalos klub világbajnokságon, a Super Globe-on először járt a Veszprém és a döntőig verekedte magát, ahol az EHF-Kupa győztes, a Barcelonát is két vállra fektető Füchse Berlinnel nézett farkasszemet. A tét óriási volt, hiszen a győztes 110 millió forinttal lett gazdagabb.



A németek Weyhrouck góljával indítottak, majd indítás végén Ugalde egalizált. A Berlin gyorsan, ötletesen támadott, a veszprémiek védőfala eléggé hézagos volt, s a bakonyiak támadójátéka is tanácstalannak tűnt, így a németek a 6:3-ra elhúztak. Ilic, kis túlzással, a fél pálya közepéről bombázott Stochl kapujába, aztán Nagy és újra Ilic volt eredményes, majd Nilsson lefordulásával máris 7:7-re állt a játék.



Hiába fogott Mikler ziccert, mert a túloldalon Nagy vágta kapufára a labdát, így nem tudta átvenni a vezetést a magyar bajnok. Elisson viszont nem rontotta el a büntetőt, Petersen lerohanása után újra kettővel ment a Füchse. Gojun kiállításával közelebb férkőzött a Veszprém, ráadásul Alilovic is jól szállt be a játékba, hétméterest fogott, majd több bravúrt is bemutatott. Sőt, Zeitz bombájával minden kezdődhetett előlről (10:10).

Kétszer is hátrányba került az Ortega csapat, amit kihasznált a Berlin, a 28. percben 14:11-re alakult az állás. A végén Sulic és Nagy faragott a különbségen (15:13).



Lékai remek passzából Sulic szépített, majd két gyors lerohanás végén először vezetett a Veszprém (33. perc: 15:16). Nem sokáig örülhettünk, mert kisebb hibák után két góllal válaszolt a Berlin, s újra futhatott a fehér mezes társaság az eredmény után.

Persze ez a mérkőzés a fordulatok találkozója volt, így a 41. percben ismét egálra állt a meccs, Sulic ziccerével és Zeitz hatalmas átlövésével.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Alilovic újabb hétméterest fogott, ám a túloldalon Stochl is lehúzta a rolót, ennek köszönhetően nehezen mozdultak előre a küzdő felek. Ilic egyenlített, majd Sulic duplájával fordult a kocka (23:22). Vrazalic és Wiede nem hagyta ezt annyiban, és Palmarsson gólja nagyon kellett (58. perc: 24:24).



Stochl és Alilovic mindent megtett saját csapata győzelméért, a 60. perc végén még mindig döntetlen volt, jöhetett a ráadás.

A Veszprém pillanatok alatt kettővel meglépett, de a Berlin újra feljött (26:26). Tönnesent nem tudta tartani a magyar védelem (69. perc: 28:26). Ugalde hozta fel egyre a bakonyi egységet, de már csak fél perc maradt. Végül a Berlin kijátszotta a hátralévő időt, így a németek lettek a világ legjobbjai 2015-ben, a Veszprém pedig története során először másodikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!