Sport

2015.05.04. 10:01

Súlyos sérülése miatt véget ért Ruesga veszprémi pályafutása (frissítve)

Igen súlyos sérülést, kereszt szalag szakadást szenvedett Carlos Ruesga, a veszprémi férfi kézilabda együttes spanyol irányítója.

B. Virág Rita

A játékos a Spanyolország-Németország Európa-bajnoki selejtező 27. percében sérült meg. A videófelvételeken jól látszik, a jobb lába letapadt a talajra, s a következő mozdulatnál megroggyant a térde.

Bár előzetesen csak húzódásról, rándulásról szóltak a hírek, hétfőn délelőtt bebizonyosodott, hogy ennél sokkal komolyabb baj van. A válogatott játékosra, akik egyébként a nyáron távozik Veszprémből, hat hónapos kihagyás vár kerestszalag szakadása miatt.

Carlos Ruesga most visszatér Veszprémbe, ahol szintén megvizsgálja az orvosi csapat, és majd ezután döntenek a műtét idejéről és helyéről.

Ezzel a sérüléssel befejeződött Ruesga veszprémi pályafutása. Többet nem láthatjuk a játékost veszprémi színekben szerepelni.

Spanyolország egyébként 26:20-ra legyőzte Németországot Leonban, így a selejtező csoportjában az élre ugrott, épp a németeket előzi meg.

További hír, hogy az Oroszország elleni Európa-bajnokikat kihagyó Gulyás Péter már játékra kész, így várhatóan kedden Csurgón is pályára tud lépni a jobbszélső. A szintén maródi Cristian Ugalde viszont kockáztat, szépen javul a lába, s a Szeged elleni rangadón már bevethető lesz.

A válogatott hét után ismét a klubcsapatok kerülnek előtérbe. A magyar bajnoki címvédő a bronzéremre hajtó Csurgó otthonába látogat.

Sótonyi László, a házigazdák szakvezetője, a magyar válogatott pályaedzője, elmondta, először játszanak kedden a felújítás óta a csarnokukban, ahol teltház várja a bakonyi alakulatot.

– Tisztában vagyunk vele, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban a Veszprémmel, de a közönségünket szeretnénk látványos, jó iramú összecsapással megörvendeztetni. Igyekszünk majd a legjobbunkat nyújtani, hogy minél nagyobb küzdelemre késztessük Carlos Ortega együttesét – hangsúlyozta a tréner.

A veszprémiek szakvezetője Carlos Ortega volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége, ahol többek között arról beszélt, képesnek látja tanítványait arra, hogy a csúcsra jussanak a Bajnokok Ligájában. A tréner kifejtette, még nem tudja biztosan, jövőre számolhat-e Momir Iliccsel. Azt mondta, a klub dolgozik azon, hogy maradjon az átlövő.

 

Sótonyi: keressük az utánpótlást

Sótonyi László, a magyar férfi kézilabda válogatott másodedzője lapunknak elmondta, a csapat teljesítette az elsődleges célkitűzést és kijutott az Európa-bajnokságra. Talant Dujshebajev szövetségi kapitány viszont szeretné érzékeltetni, hogy azok is fontosak a számára, akik most nem kerültek a a keretbe, ezért a hátralévő két selejtezőt a fiatalokkal játsszák le. – Nem akarjuk, hogy mindig ugyanazok szerepeljenek, keressük folyamatosan az utánpótlást, a tehetségeket – nyilatkozta az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!