Sport

2015.06.29. 15:14

Strandkézilabda ezüst - Az egyetlen Veszprém megyei csapat másodikként végzett

Alsóörs - A Balaton-parti település adott otthont a strandkézilabda diákolimpia országos döntőjének. A mezőny egyetlen Veszprém megyei együttese ezüstérmet szerzett.

Horváth Gábor

Harminckilenc csapat részvételével rendeztek strandkézilabda diákolimpia országos döntőt két korcsoportban az alsóörsi vízparton.

A négynapos megmérettetésen először a fiatalabb korcsoport (IV. kcs., 2000-2001-ben születettek) képviselői léptek homokra. A lányoknál a Tiszavasvári Általános Iskola és a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce–lakótelepi Tagiskola játszotta a döntőt, amely utóbbi sikerével ért véget. A harmadik helyet a nádudvari Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola csapata szerezte meg.

A fiúk mezőnyében a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium bizonyult a legjobbnak megelőzve gyöngyösi és salgótarjáni vetélytársát. Az idősebbeknél (V-VI. kcs., 1995 és 1999 között születettek), a lányok versengésében a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium lett az országos bajnok, a második helyen a marcaliak, a harmadikon pedig a nagyatádiak zártak.

A fiúknál a mezőny egyetlen Veszprém megyei tagja döntőt játszhatott. A veszprémi Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium együttese (edző: Peringer Ferenc) csoportgyőztesként jutott be a középdöntőbe, ahol tovább folytatta menetelését, s végül a fináléban nagy csatában maradt alul a Tatabányával szemben. A harmadik helyet a gyöngyösi csapat szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!