Sport

2015.07.07. 10:13

Strandkézilabda bajnokság: az Ördögök és a Királylányok is a dobogón zártak

Alsóörs - Mindkét Veszprém megyei csapat dobogón végzett a strandkézilabda nemzeti bajnokság alsóörsi kvalifikációs tornáján.

Horváth Gábor

Tizenöt női és tizenkét férfi együttes várta a rekkenő hőségben rendezett viadalt. Az alsóörsi strandon sokan voltak kíváncsiak a látványos sportág mérkőzéseire.

Megyénket két alakulat képviselte: a tapolcai és balatonfüredi hölgyek alkotta Királylányok, valamint az idén NB II-es bajnoki címet szerzett VESC-es fiúk fémjelezte Beach Devils.

A lányok veretlenül jutottak tovább csoportjukból, majd a legjobb nyolc között szétlövéssel a fővárosi Flyerz alakulatát is legyőzték. Az elődöntőben aztán nem bírtak a későbbi aranyérmes balatonbogláriakkal, akik szoros csatában bizonyultak jobbnak. A bronzmérkőzés azonban ismét Királylányok-sikert hozott, a csapat a Hello Lányokat verte 2:1-re. A Veszprém megyeiek adták a torna gólkirálynőjét Kovarszki Beatrix személyében.

A hölgyeknél a balatonfüredi és tapolcai játékosokból álló Királylányok (kék mezben) a harmadik helyezést szerezték meg (Fotó: Stiger Ádám)

A fiúk mezőnyében a Beach Devils egészen a fináléig menetelt, annak ellenére, hogy a nyitómeccsen szétlövéssel kikapott.

A Károlyfi Viktor vezette társaság gólkülönbségének köszönhetően csoportelsőként lépett tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol előbb győri, majd salgótarjáni vetélytársát is két vállra fektette.

A VESC férfi kézilabdázóiból verbuválódott Beach Devils ezüstérmet szerzett a strandkézilabda nemzeti bajnokság alsóörsi tornáján. (Fotó: Stiger Ádám)

A döntőben az a Konecranes BHC várt rájuk, amelyet a csoportban legyőztek. Ismételni sajnos nem sikerült, frissebb ellenfelük föléjük kerekedett. A Devils ezüstérmet vihetett haza, a gólkirály pedig a veszprémi Földesi Csaba lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!