Sport

2017.06.15. 07:26

Strandkézilabda: A Padányit és a Vetésit nem lehetett megállítani

Zánka Fantasztikusan sikerült a strandkézilabda diákolimpia zánkai országos döntője. A helyszín, a rendezés kifogástalanok voltak, és még a megyei eredmények sem maradtak el. Sőt!

Horváth Gábor

Idén a zánkai Erzsébet-tábor adott otthon a strandkézilabda diákolimpia országos döntőnek. A két korcsoportos, négy napos viadalt a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület szervezte. Nem volt könnyű dolguk a házigazdáknak, hiszen a rengeteg mérkőzést feszített menetrenddel kellett lebonyolítani, de végül fantasztikus eseményt sikerült tető alá hozniuk. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezőket és résztvevőket, szinte végig kellemes, napos melegben mérkőzhettek a csapatok.

És akkor az eredményekről. A Veszprém megyei indulók kiválóan teljesítettek, minden korcsoportban dobogós helyen végeztek.

A veszprémi Padányi iskola lánycsapata meg sem állt az aranyéremig a IV. korcsoportban. Az együttes száz százalékos teljesítménnyel nyerte csoportját, majd a Tiszalök, a Salgótarján és a döntőben Ózd sem tudta megállítani. Benke Péter edzőt választották a legjobb felkészítőnek, a gólkirályi címet a szintén padányis Kajdon Blanka szerezte meg.

A Padányi iskola csapata (kék felsőben) száz százalékos teljesítménnyel lett országos első

Fotó: Penovác Károly

Az V-VI. korcsoportban a fiúknál a veszprémi Vetési győzedelmeskedett. Az alakulat a csoportmeccsek során ugyan két siker mellett kikapott a Kisvárdától, de így is első helyen jutott tovább. A Noszlopy iskola mindkét csapata második helyen zárt csoportjában. A folytatásban megyei rangadó következett, a Vetési jobbnak bizonyult a Noszlopy II-nél, s előbbi mellett a Noszlopy I is elődöntőbe jutott. A fináléba viszont már csak a Vetési került, a gárda váci és főváros vetélytársát egyaránt két vállra fektette, míg a Noszlopy II az elődöntő után a bronzmérkőzést is elveszítette. A győztes két különdíjat is kapott: a legjobb edzőnek Varga Balázst, a legjobb kapusnak Éles Benedeket választották.

A IV. korcsoportos fiúknál az alsóörsi Endrődi ezüstérmet szerzett. A csoport másodikként továbbjutó Balaton-partiak szépen meneteltek, de a fináléban nem bírtak győri ellenfelükkel. A mezőny legjobb kapusa az alsóörsi Magyar Márk lett.

Az V-VI. korcsoportos hölgyek küzdelmében a pápai Petőfi harmadik helyen végzett. A C csoportot megnyerő csapat (ugyanitt a Noszlopy harmadik lett) a folytatásban budapesti ellenfelét legyőzte, a dunaújvárosiakkal szemben azonban alulmaradt az elődöntőben. A bronzcsatában viszont ismét győzedelmeskedett. A Noszlopy iskola alakulata 14. lett. A legjobb kapus címet Erdélyi Adrienn (Petőfi) érdemelte ki.

Eredmények, IV. korcsoport, lányok: 1. Padányi Katolikus Iskola (Veszprém, edző: Benke Péter). Fiúk: 2. Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpont (Alsóörs, edző: Hidasi Ferenc).

V-VI. Korcsoport, lányok: 3. Pápai Petőfi Sándor Gimnázium (Pápa, edző: Koncz János), ...14. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium (Veszprém, edző: Blázsovics Norbert). Fiúk: 1. Vetési Albert Gimnázium (Veszprém, edző: Varga Balázs, Gyimesi Károly), ...4. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium A (Veszprém, edző: Sándor Mátyás, Fekete Lászlóné), ...6. Noszlopy B (Veszprém, edző: Blázsovics Norbert).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!