Sport

2017.07.14. 18:30

Siker a monostorapáti diákok életében

DIÁKSPORT - Monostorapáti diáksportjának életében a 2017. év példátlan, amire méltán büszkék a sikert sikerre halmozók.

Tóth B. Zsuzsa

Az egyre zsugorodó gyermeklétszám ellenére a 2002-ben és 2003-ban született focistapalántáknak sikerült az, ami nagyon sok, jobb körülmények között sportolónak csak álom marad. Az év egy futsal diákolimpiai versennyel kezdődött, ahol nagy erőbedobásra nem késztették az apátiakat.

Nem úgy, mint Balatonfüreden, ahol a megyei döntőben csak a Pápa csapata előtt kellett fejet hajtani. Aztán jött a tavasz és a szabadtéri versenyek a kisiskolák bajnokságával. Izgalmas mérkőzést csak az Edericcsel kellett vívniuk Badacsonytomajon, a körzeti tornán.

Ezt követően Tapolcán volt a megyei döntő, ahol a hét ellenfél közül csak a nagyvázsonyi csapat tartotta velük a lépést, de csak a döntőig. Igazi zene volt a füleiknek, amikor az eredményhirdetésen elhangzott, hogy a kisiskolák országos döntőjében 2017. június 18-21-ig Miskolcon Veszprém megyét Monostorapáti csapata képviseli.

Miskolcon Veszprém megyét Monostorapáti csapata képviselte

De az atléták is készülhettek, hiszen remek eredményeket értek el Tapolcán távolugrásban, kislabdadobásban, 60, 100, 200 és 400 méteres futásban. Az atlétikai és svédváltócsapatukra is várt Miskolc. Készültek is nagy-nagy elszántsággal, dacolva esővel és meleggel. Hiszen nem mindenkinek adatik meg, hogy profi körülmények között, jól szervezett versenyen, 650 versenyző közt mutassa be tudását.

A versenyek 12 szülő állandó biztatása mellett folytak, ha kellett, szállították a diákokat a szállásra, vették a sportkrémet, a fagyit és a pótvacsorát. Az atléták a 18 csapatos csapatversenyben az előkelő 6. helyezést érték el, míg a svédváltójuk a 4. helyen futott célba. Példamutató volt minden csapattag szereplése. Focicsapatuk először 4:2-re legyőzte Naszály csapatát, majd büntetőkkel 3:2-re kikapott Buj csapatától.

Másnap reggel rögtön javítottak, és 4:2-es győzelmük Kétújfalu ellen azt jelentette, hogy csoportelsőként jutottak tovább. A délutáni 2:1-es győzelmük a Dédestapolcsány ellen már a legjobb négy közé jutást eredményezte. Esztár győzte le őket 2:0-ra, ők egy órával később olimpiai bajnokok lettek. A

harmadik helyért lejátszott meccsükre óriási elszántsággal álltak ki és hatalmas küzdelemben, a hatodik büntető értékesítésével, 4:3-ra verve Ásványrárót meg is szerezték a bronzérmet. Hogy teljes legyen az örömük, Kovács Kálmán 56-szoros válogatott futballista Török Gergőt beválasztotta a torna csapatába. Jutalmul a kiváló szereplésért és a fegyelmezett magatartásért, a csapatok tagjaival egy napot eltöltöttek a sárvári strandon.

Köszönik a jelentős anyagi támogatást Vígh Elemér alpolgármesternek és az isko-lájuknak a Szipőcs Csaba emlékére alapított jó sportoló díjával járó anyagi juttatásért. Akik ezt a ragyogó sikert elérték az atlétikai csapatban: Kékesi Zalán, Ódor Mikes, Kiss János, Városi Soma, Mészáros Benedek, Ódor Barna. A futballcsapattal: Zentai Tibor, Török Gergő, Mészáros Benedek, Papp Csaba, Ódor Barna, Sipos Máté, Kékesi Kornél, Kocsor Levente.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!