Sport

2016.09.22. 19:10

Sportnap a jólétért

Ajka - Az egészségi állapotnak megfelelően, jó kedvvel végzett sporttevékenység necsak a testnek, a léleknek is jót tesz. Ha ehhez még egészséges táplálkozás is járul, jelentősen csökkenthetjük bizonyos betegségek kockázatát - hívták fel a figyelmet a Fitt Ajka elnevezésű sportprogram szervezői.

Tisler Anna

A Nagy László szabadidőközpont József Attila utcai épületében számos sportolási forma bemutatója várta az érdeklődőket. Megtekinthettek és kipróbálhattak olyan sportágakat, amelyek most terjednek el az országban, megismerkedhettek a horgászattal, karatéval. A bemutatón TRX-, jóga-, aerobik- és alakformáló edzések szerepeltek.

A gersekaráti fiatalok ugróköteles műsora nagy sikert aratott
Fotó: Tisler Anna

Az extrém sportolók is bemutatták tudásukat. Sok érdeklődőt vonzott a gersekaráti ugróköteles gyermekcsapat, amely az aszfaltos pályán mutatta be nagy ügyességet igénylő műsorát. Többen meg is jegyezték, eszükbe sem jutott, hogy mennyi mindent lehet csinálni egy egyszerű ugrókötéllel.

A szervezők egészséges ételek kóstolójáról is gondoskodtak. A gyerekeket lufibohóc, arcfestés, kézműves-foglalkozás kötötte le, amíg szüleik a bemutatókat nézték például a szelektív hulladékgyűjtésról. Péntek Zoltán 140 kilogrammtól a maratonig címmel beszélt arról, hogy túlsúlyos felnőttből hogyan vált egészségtudatos sportolóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!