Sport

2017.04.27. 14:05

Érmek a karate-diákolimpiáról - Remekül szerepeltek a pápai karatékák

PÁPA - Nagyszerű küzdelmekkel és öt éremmel zárta az országos karate-diák-olimpia döntőjét a Patent Griff SE.

Haraszti Gábor

A pápai karateklub 18 fős nevezést adott le a diákolimpia elődöntőjére, közülük végül 14-en kvalifikálták magukat a több mint 600 sportolót felvonultató országos döntőbe. Bolla Péter, a Patent Griff SE edzője kiemelte, az elmúlt két megmérettetés alapján nagyon szépen látszik a versenyző csapat fejlődése. - A tavalyi évben mindössze fele- ennyi indulója volt a sport-egyesületünknek. Idén már három csoportunkból (Pápa, Celldömölk, Ugod) is részt vettek a rangos versenyen. Az elődöntőt hét éremmel zárta a csapat, Benkő Ármin és Szigeti Panna első, míg Major Bence, Gödri Barnabás és Lázár Gréta második, Cheyenne Dokter és Füszfa Milán pedig harmadik lett - tekintett vissza a tréner.

A klub versenyzői kiváló csapatot alkotnak Fotó: Patent Griff SE

A Veszprém Arénában megrendezett országos fináléba 14 versenyző jutott be a pápai klubból, azonban sérülések miatt csak 12-en léptek tatamira.

- A döntőt öt éremmel zárta a csapatunk. Szigeti Panna Veszprémben is első helyezést szerzett, Benkő Ármin, Major Bence, Gödri Barnabás és Cheyenne Dokter bronz-éremmel gazdagodott. A döntő kapcsán is hasonló konzekvenciákat lehet leszűrni, mint a várpalotai elődöntő után. A különbség annyi volt, hogy ezen a versenyen már az ország legjobb karatékái küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az is a csapatunk erejét mutatja, hogy így is mindössze két éremmel szereztünk kevesebbet, mint az elődöntőn. Elégedettek lehetünk az elért eredményekkel, ugyanakkor nálunk még mindig nem az eredmény az elsőd- leges, hanem a teljesítmény. Remek érzés, hogy ennyire jó csapatunk van, és hogy egyre többet tesznek a gyerekek a fejlődés érdekében, a jövőben is csak ez lehet a célunk - fogalmazott Bolla Péter.

Mint mondta, a következő megmérettetések májusban várnak majd a Patent Griff SE versenyzőire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!